Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VINGA - ISTORIE ȘI IMAGINE, lansată prompt la Biblioteca Județeană

VINGA - ISTORIE ȘI IMAGINE, lansată prompt la Biblioteca Județeană
Comentează 0

În după-amiaza zilei de miercuri, 17 ianuarie, în Sala CENTENAR a Bibliotecii Județene AD Xenopol din Arad, înn prezența unui pasionat și avizat public, a avut loc lansarea monografiei VINGA - ISTORIE ȘI IMAGINE, avțndu-i ca și autori pe Dan N. Buruleanu și Victor Cociuba.

Dr. Doru Sinaci, managerul bibliotecii arădene, a precizat că „monografia comunei Vinga a fost achiziționată la Biblioteca Județeană Arad, fiind deja distribuită pe la toate filialele din județ și astăzi ne bucurăm să v-o prezentăm, să o semnalăm, să știți despre existența ei și, bineînțeles, avem acordul autorilor să o punem în format pdf pe site-ul bibliotecii noastre lângă celelalte monografii, unși are cuvenitul și prețuitul loc”.

Muzeograful Ion Troia, de la Muzeul Satului Bănățean Timișoara, a fost cel care a îndemnat participanții să se cufubde în lectura volumului:  „Este vorba despre lansarea monografiei unei localități cu o istorie bogată, cu oameni importanți, care s-au născut acolo și care este ÎNCOPCIATĂ în aceste coperți. O primă parte este text și fotografie, iar ultima parte în special fotografie. Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte, așa că, dacă citiți această monografie, o să-mi confirmați spusele”.

 

Vasile Zărăndan

Galerie foto (29)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite