Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vineri, 25 decembrie, intră în țară prin Vama Nădlac 2 primele 10.000 de doze de vaccinuri

Vineri, 25 decembrie, intră în țară prin Vama Nădlac 2 primele 10.000 de doze de vaccinuri
Comentează 0

25-27 decembrie 2020

Cu ocazia Zilelor europene ale vaccinării în România, în perioada 25-27 decembrie, vor fi organizate, în București și în toate regiunile țării, o serie de activități menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Acțiunile vor începe vineri, 25 decembrie, odată cu intrarea în țară, prin Vama Nădlac 2 (județul Arad) a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19. Ora aproximativă de intrare în țară a primelor doze de vaccinuri este 12.00. Persoană de contact pentru oportunități media de la fața locului: Claudia Ardelean, mobil: 0746.080.439.

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 07.00. Jurnaliștii interesați să participe la eveniment vor fi asteptați la sediul Institutului (str. Bogdan Petriceicu Hașdeu nr. 10, sector 5), în intervalul orar 06.30 – 07.00. Persoană de contact: lt. col. Constantin Bălan, mobil 0732.634.341.

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Evenimentul de vaccinare de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00. Persoana de contact pentru oportunități media la fața locului: maior Dorin Chirca, mobil: 0743.019.444.

În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10.00 (ora precisă a evenimentelor organizate în aceste nouă spitale poate fi aflată de la responsabilii de activitate indicați):

  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov

 

  • Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, București
  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş" din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera (dr. Florescu Symin, 0786.248.578);
  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca

 

  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa 

 

  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova

 

  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi

 

  • Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare 

 

  • Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava

 

GUVERNUL ROMÂNIEI

 

COMITETUL NAȚIONAL DE COORDONARE A ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19

 

  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara (

Evenimentele vor fi transmise live pe toate paginile de Facebook instituționale ale Guvernului României.

Imaginile de la evenimentele organizate pentru promovarea campaniei de vaccinare pot fi obținute prin intermediul TVR, în calitate de broadcaster oficial al acestei campanii

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

 

www.vaccinare-covid.gov.ro

 

#ROVaccinare

 

Website: https://vaccinare-covid.gov.ro/ | Email: contact@vaccinare-covid.gov.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite