Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIDEO | Viespi ucigașe în județ! Mai multe persoane au fost atacate, iar un cioban din Răpsig a fost ucis

Roiuri de viespi uriașe bagă groaza în localnicii din zona Ineu-Bocsig, unde mai multe persoane au fost atacate în ultima vreme, iar un bărbat a fost ucis.

VIDEO | Viespi ucigașe în județ! Mai multe persoane au fost atacate, iar un cioban din Răpsig a fost ucis
Comentează 1

Un cioban în vârstă de 52 de ani, din satul Răpsig, a murit în urma înțepăturii unui gărgăune. Acesta se afla la stână, pe câmp, împreună cu un alt localnic, mai tânăr. Ambii au fost atacați, însă doar cel mai tânăr a supraviețuit și este sub tratament.

Conform polițiștilor, bărbatul de 52 de ani a murit în urma unui șoc anafilactic cauzat de înțepătura viespii, iar al doilea bărbat a fost dus la spitalul din Ineu în stare gravă. ”Avea capul umflat cât o minge mare”, ne-a mărturisit un localnic din Răpsig.

Familiile celor doi ciobani spun că aceștia nu erau alergici la veninul de viespe, pentru că nu a fost prima dată când au fost împunși. ”Acum au fost niște viespi uriașe, găuni, gărgăuni, nu știu exact cum se numesc, dar au veninul puternic”, a spus un apropiat al victimei.

În zona Ineu-Bocsig au fost raportate mai multe cazuri, în ultimele săptămâni. Doar la Spitalul Orășenesc Ineu, în luna august, au fost internate 13 persoane atacate de viespi, care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza reacțiilor alergice.

”Am fost împuns când luam masa, la cabană, în Dealul Viilor (zonă de agrement de la marginea Ineului – n.r.). În mai puțin de două minute am amețit, n-am putut să mai stau pe picioare și am văzut doar violet. De la abdomen la genunchi am fost roșu, iar albul ochilor mi s-a înroșit. Mi s-a umflat și limba, abia am respirat”, ne-a povestit un bărbat care a fost înțepat în brațul drept. Șansa acestuia, confirmată și de către medici, a fost că nu era singur. Soția sa a fost martoră și a sunat la 112. ”Eu nu am mai fost în stare să caut telefonul. Dacă nu era soția, muream”, a adăugat victima, care a primit îngrijiri de la un echipaj medical sosit în scurt timp. Medicii i-au administrat victimei hidrocortizon, adrenalină și alte tratamente perfuzabile, iar după patru ore bărbatul și-a revenit.

Medicii îi sfătuiesc pe cei care sunt atacați de viespi și se știu alergici să sune urgent la 112. Dacă este vorba de gărgăuni, nu e neapărat nevoie să fii alergic pentru a avea probleme, pentru că veninul acestora este foarte toxic și poate fi fatal, mai ales dacă e vorba de mai multe înțepături.

VIDEO: În filmare se poate observa diferența dintre o viespe obișnuită și un gărgăune

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite