Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIDEO Vulcanul Etna a erupt din nou. Este una dintre cele mai mari şi spectaculoase erupţii din ultimii ani, imaginile sunt impresionante

Vulcanul Etna, din sudul Italiei, a erupt din nou, marţi seară, degajând lavă şi cenuşă. Este vorba de o erupţie a craterului din partea de sud-est a vulcanului, iar cenuşa se îndreaptă spre sud.

VIDEO Vulcanul Etna a erupt din nou. Este una dintre cele mai mari şi spectaculoase erupţii din ultimii ani, imaginile sunt impresionante
Comentează 0

Potrivit imaginilor, o porţiune mică a conului vulcanului s-a prăbuşit, iar cantităţi de resturi piroclastice au ajuns în Valea Bove, din apropiere. Vulcanul Etna este cel mai activ din Europa, iar cea mai recentă erupţie a sa avusese loc pe 18 şi 19 ianuarie, dar erupţia din această seară este cea mai mare din ultimii ani, scrie presa italiană.

Cu toate acestea, oficialii spun că activitatea vulcanului este doar una zonală și acesta nu prezintă un risc pentru oameni. „S-ar putea încheia în curând sau s-ar putea să dureze luni de zile”, a declarat Eugenio Privitera, directorul din Catania al Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia (INGV), pentru agenția de știri italiană ANSA. El a mai spus că erupția nu prezintă riscuri pentru localnici, dar vizitatorii vor trebui să fie ținuți departe de vulcan, pentru propria lor siguranță.

Vulcanul a erupt anterior la sfârșitul lunii decembrie 2018 și a provocat cutremure cu magnitudinea de până la 4,8, care au provocat pagube însemnate clădirilor din vecinătate.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite