Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIDEO Doi jandarmi şi doi protestatari răniţi în incidentele din faţa Guvernului

Unii dintre protestatarii din Piaţa Victoriei au aruncat, miercuri seară, cu petarde şi torţe către jandarmi, oamenii legii folosind gaze lacrimogene şi ridicând gardul în zonă. Jandarmii au îndemnat oamenii să plece din Piaţa Victoriei. La protestul de miercuri seara au fost prezenţi peste 100.000 de oameni.

VIDEO Doi jandarmi şi doi protestatari răniţi în incidentele din faţa Guvernului
Comentează 0

UPDATE 01.05

SRI: Informaţiile privind intenţiile de deturnare a protestului, transmise instituţiilor abilitate

Datele cu privire la intenţiile de deturnare a protestului din Capitală au fost transmise operativ instituţiilor legal abilitate să intervină, potrivit SRI, care a precizat că "nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultras", dar dacă se obţin date, acestea sunt transmise.

"Serviciul Român de Informaţii a acţionat potrivit competenţelor legale deţinute, datele şi informaţiile obţinute cu privire la intenţiile de organizare sau deturnare a acţiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituţiilor legal abilitate să intervină pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. În această situaţie a existat un schimb de informaţii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituţiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Ştefu Viorel şi Bogdan Despescu - IGPR, precum şi la nivelul Jandarmeriei şi SPP", se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Român de Informaţii (SRI), remis joi dimineaţă.

Serviciul Român de Informaţii precizează că, potrivit Legii 51/1991 privind securitatea naţională a României, republicată în 2014 şi Legii nr. 14/1992, SRI are competenţe pentru obţinerea de date necesare prevenirii şi contracarării activităţilor extremiste.

"Pe această zonă, SRI nu a avut surprize operaţionale. SRI nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultras, însă dacă se obţin date de interes pentru instituţiile cu atribuţii pe ordine publică acestea sunt furnizate cu celeritate, aşa cum s-a întâmplat în cazul protestelor din dată de 1 februarie din Capitală", mai precizează SRI în comunicatul de presă.

Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, declarase, într-o intervenţie la România TV, că nu a primit informări de la servicii că la miting vor exista provocări.

"Nu am primit o astfel de informare, dar ne-am luat toate măsurile", a declarat Carmen Dan.

UPDATE 00.43

Bilanţ provizoriu al Jandarmeriei Capitalei: 20 de reţineri după incidentele din Piaţa Victoriei, 20 de reţineri au fost efectuate după incidentele de la protestul din Piaţa Victoriei, acesta fiind un bilanţ provizoriu, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Jandarmii care au intervenit la protestul din Piaţa Victoriei, miercuri seară, au reţinut, până la ora transmiterii ştirii, 20 de persoane, pe care le-au condus la secţia de Poliţie, a anunţat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

"Încă nu se ştie dacă erau ultraşi, se vor face verificări şi dacă va reieşi că aparţineau unor galerii ale echiipelor de fotbal, se va face public", a precizat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Citeste mai mult pe mediafax.ro

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite