Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Victor Ponta, audiat la DNA Oradea, în dosarul lui Mircea Govor

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat la DNA Oradea, în dosarul lui Mircea Govor, vicepreşedintele CJ Satu Mare. Potrivit primelor informaţii Ponta ar avea calitatea de martor în acest dosar. Govor este acuzat de procurorii DNA de mai multe fapte de șantaj și folosirea influenței după ce a avut intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la AJFP. În decembrie, Govor a fost arestat preventiv. În acelaşi dosar a fost audiat şi Liviu Dragnea, la DNA structura centrală. 

Victor Ponta, audiat la DNA Oradea, în dosarul lui Mircea Govor
Comentează 0

În dosar, este urmărit penal și deputatul Andrei Dolineaschi, pentru complicitate la folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în perioada august-octombrie 2013, Mircea Govor, în calitate de președinte al organizației județene a PSD și vicepreședinte CJ Satu Mare, folosindu-se de influența și autoritatea sa, a făcut demersuri, prin intermediul lui Dolineaschi, pe lângă persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (AJFP), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

"Procedând în acest fel, pe lângă faptul că a rezultat un folos necuvenit pentru persoanele respective, Govor a urmărit să obțină/mențină protecția societăților comerciale controlate de el și familia sa din partea organelor fiscale din județul Satu Mare și obținerea unor beneficii personale sau pentru filiala partidului pe care-l conducea la nivel local (bani)", susțin procurorii.

În perioada septembrie 2013 — martie 2014, el a procedat în aceeași manieră și în favoarea unui apropiat, în sensul că a depus diligențe pe lângă aceleași persoane din conducerea ANAF ca acesta să promoveze examenul pentru obținerea unui post în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Oradea (instituție nou înființată), fie să obțină o funcție de conducere în AJFP Satu Mare, fără ca acest lucru să se materializeze ulterior.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite