Vremea Romania, Arad 6°C

Stiri Arad

VIAŢA ÎNSEAMNĂ LIBERTATE. ÎMPREUNĂ PENTRU VIAŢĂ

VIAŢA ÎNSEAMNĂ LIBERTATE. ÎMPREUNĂ PENTRU VIAŢĂ
Comentează 0

Joi, 16 noiembrie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, a avut loc prima întâlnire de lucru a partenerilor angrenaţi în campania de informare privind traficul de persoane ”Viața înseamnă libertate. Împreună pentru viață”.

Lansarea campaniei a avut loc recent la sediul Universității de Vest din Timișoara, în cadrul unui eveniment care a reunit atât reprezentanți ai mediului academic cât și ai organelor de aplicare a legii și a societății civile.

Partenerii campaniei finanțate de Cross Sector Solutions (Washington D.C.) sunt: Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad, Agenția Națională Impotriva Traficului de Persoane – C.R. Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara, Pointman Leadership Institute și Fundația Pro Prietenia Arad.

Campania de informare are ca scop identificarea victimelor traficului de persoane exploatate intern și identificarea timpurie a acestora prin capacitarea și implicarea societății civile. Totodată, activităţile desfăşurate în cadrul campaniei sunt menite să conducă la sporirea încrederii societății civile în organele de aplicare a legii.

Grupul țintă este reprezentat de studenţi,  administratori de blocuri, medici de familie și societatea civilă din municipiile Arad și Timișoara.

În perioada noiembrie 2017 – noiembrie 2018, cei implicaţi în parteneriat vor organiza sesiuni de informare şi prelegeri privind indicatorii de victimizare pentru exploatare sexuală, exploatare prin muncă, obligare la comitere de infracțiuni și exploatarea migranților.

 

 

OFIȚER DE PRESĂ,

Inspector principal de poliție Lorena RADU

 

Scrie un comentariu

trimite