Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Via Carmina a trecut în tabăra cartierelor de case noi pline de pomi și verdeață din Arad

Via Carmina a trecut în tabăra cartierelor de case noi pline de pomi și verdeață din Arad
Comentează 0

“Natura este CASA noastră a tuturor!”

Îndemnați de acest slogan, cu multă energie și cu mult entuziasm, în decursul zilei de sâmbătă, 26 Noiembrie 2016, un grup de 350 de persoane au plantat 2.200 de copaci în cartierul de case noi Via Carmina. Vremea de afară a ținut cu acești oameni ambițioși și dornici să creeze spații verzi exact lângă frumoasele case unde locuiesc, dar și în spațiile de joacă din cartier. A fost o zi mai degrabă de primăvară dornică să ajute pe cei care au venit de la mic la mare să planteze copaci și pentru generațiile viitoare.

Organizatorii evenimentului Via Carmina au avut alături ca și parteneri pe Asociația Euromediu reprezentată de Ciprian Filimon și pe Direcția Silvică Arad reprezentată de dl. Mogoș. Alături de cei doi parteneri s-a putut realiza aprovizionarea cu următoarele categorii de puieți: brazi, molizi, cireși sălbatici și salcâmi. În total s-au plantat 700 de brazi, 300 de molizi, 1.000 cireși sălbatici și 200 de salcâmi.

Alături de echipa Via Carmina au venit voluntari de la Biserica Harvest deschiși să se implice în comunitatea din care fac parte mulți dintre ei. S-au implicat cu sufletul și cu multă dăruire echipa Planet Program condusă de dna. Ileana Olaru, mulți dintre colaboratorii pe care Via Carmina îi are și care au venit cu aproape toată echipa de angajați din subordine. Nu în ultimul rând au participat majoritatea celor care locuiesc în cartierul Via Carmina, de la mic la mare, precum o adevărată comunitate, locatarii plini de energie și preocupați de mediul unde trăiesc.

Modul în care s-au mobilazt toți participanții au fost unul exemplar: toată lumea a muncit din greu indiferent dacă au fost copiii sau dacă au mai făcut până acum acest lucru. Felicitări tuturor celor care au ales să fie responsabili și să se implice activ în acțiunea de plantare de pomi din Via Carmina. Putem fiecare dintre noi să luăm acest exemplu de voință și să dăm naștere la acțiuni care ne asigură un viitor frumos copiilor noștri. Dincolo de-a vedea direcția greșită spre care evoluează uneori lucrurile, putem să ne implicăm să plantăm „fapte bune.”

Deși suprafața cartierului Via Carmina nu este una de neglijat și anume vorbim de 60 de hectare, toată munca a fost finalizată în mai puțin de 3 ore, între ora 10:00 AM și ora 13:00 PM. Au fost delegate 21 de echipe în fruntea cărora au fost desemnați câte un șef de echipă ca și responsabil de stradă. Organizatorul evenimentului, Via Carmina, a oferit țăruși din lemn și sfoară pentru a ajuta la plantarea puietului alocat. După o oră de la începere a evenimentului, în care oamenii s-au mobilizat exemplar s-a mai suplinit numărul de puiet cu încă 600 de cireși sălbatici.

S-a muncit ca și într-o frumoasă comunitate, alături de vecini, de oameni deschiși din oraș, de voluntari.

Via Carmina dorește să transmită mulțumiri tuturor celor implicați în semn de profundă apreciere –

Evenimentul „Vino să înverzim cartierul” pe care l-am realizat cu scopul de-a planta puieți în Via Carmina a fost peste așteptările noastre, iar pentru acest lucru dorim să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în eveniment. Oamenii au veni înainte de ora 10:00 cu o energie și o bună dispoziție electrizantă. Deși nu este o muncă ușoară, să plantezi copaci, au muncit din greu toți cei prezenți. Suntem mândri de oamenii minunați de care suntem înconjurați și care s-au implicat cu sufletul în acest proiect. Ne dorim să realizăm și alte evenimente de genul anul viitor alături de oameni interesați să se implice în proiecte de ecologizare”, conchide Corina Mariș - reprezentantă Via Carmina.

La finalul evenimentului, oamenii harnici care au muncit din greu au socializat alături de cei implicați, alături de vecini și de echipa Via Carmina. S-a servit o masă câmpenească pe cinste, cu mititei gustoși și ceaun tradițional savuros de bun.  Asta e atitudinea unui cartier tânăr, unde vecini își răpesc timp să munceasă pentru comunitate și petrec timp alături de vecinii lor, exemplu acesta ar trebui să fie multiplicat în multe alte locuri și abia atunci vom reuși să dezvoltăm simțul civic și al implicării efective în comunitatea din care facem parte.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre acest eveniment și despre următoarele care vor urma, dați un like paginii de facebook Via Carmina accesând  https://www.facebook.com/viacarminaarad/?fref=ts sau accesați pagina de facebook a evenimentului la https://www.facebook.com/events/207793826293109/permalink/212339512505207/ .

C. P.

Foto Sebastian Colibar

 

 

Galerie foto (50)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite