Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vești proaste pentru românii cu credite în lei. Indicele Robor crește din nou

După un moment de respiro, românii cu credite în lei primesc o nouă veste proastă: indicele ROBOR la trei luni a explodat din nou.

Vești proaste pentru românii cu credite în lei. Indicele Robor crește din nou
Comentează 0

Românii cu credite în lei au primit o nouă lovitură, miercuri, în urma creșterii indicelui ROBOR la 3 luni de la 3,35 la 3,37% pe an.

În funcție de acest indice se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă. A mai crescut ușor miercuri și Robor-ul la 12 luni până la valoarea de 3,57%.

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă pe subiecte economice, pune creșterea ROBOR pe seama băncilor comerciale. Acesta a declarat că 9 bănci influențează creșterea dobânzii ROBOR.

"Cred că va amintiţi că şi ROBOR-ul acesta umflat artificial de către nouă bănci, pentru că, ROBOR-ul trebuie să ştie toată lumea, este modul în care se calculează după cum se împrumută nouă bănci comerciale între ele, dintre care doar una de stat, şi anume CEC-ul. Celelalte îşi dau cu doi lei împrumut, cealaltă dă înapoi cu doi lei, atunci doi lei este dobânda. Dacă mâine ne trezim dimineaţă şi stabilim că este patru lei, patru lei este dobânda, şi nimeni nu poate interveni", a precizat Darius Vâlcov.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite