Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Veste bună pentru șoferi la început de an școlar: circulația pe Podul Decebal a fost deschisă (FOTO)

Închis în a doua jumătate a lunii mai, pentru a fi supus unei operațiuni ample de reabilitare, Podul Decebal a fost deschis odată cu începerea noului an școlar. Autoritățile locale și-au respectat astfel promisiunea făcută în momentul în care s-a decis închiderea traficului.

Astfel, intersecția de la Podgoria scapă de o parte dintre mașinile care se îndreaptă dimineață de dimineață spre unitățile de învățământ care funcționează în zonă.

Veste bună pentru șoferi la început de an școlar: circulația pe Podul Decebal a fost deschisă (FOTO)
Comentează 6

Podul Decebal a fost construit în urmă cu peste 45 de ani, trecerea timpului făcând să ajungă într-o stare avansată de degradare.

De altfel, trebuie spus că lucrările de reabilitarea, efectuate de Tehnodomus, nu au fost încă terminate, dar sunt în grafic, termenul de finalizare a acestora fiind jumătatea lunii octombrie. În ceea ce privește valoarea contractului, acesta este de 7,6 milioane lei, TVA inclus.

În prima etapă a reabilitării podului, constructorul s-a concentract  pe lucrări de reparații și consolidare a infrastructurii existente. Mai întâi au fost consolidate două dintre pilele podului, lucrări care din fericire nu au necesitat restricționarea traficului pe pod. Alte lucrări realizate până acum au fost: îndepărtarea blocurilor de piatră și a bucăților de beton desprinse din lucrare; remedierea degradărilor din beton la pile, prin reparații cu mortare speciale și acoperirea cu vopsea pentru uniformizarea aspectului; curățarea mecanică a armăturii de rezistență corodate, până la luciu metalic; completarea cu mortar special cu întărire rapidă a zonelor decopertate; montarea dispozitivelor metalice antiseismice; protejarea anticoroziv a tuturor suprafețelor din beton.

De asemenea s-au executat lucrări de amenajare a albiei râului care au constat în îndepărtarea materialelor căzute în albie și cele depuse în albie, s-au scos elementele metalice de la vechiul pod, s-a curățat albia de depunerile de aluviuni în zona pilelor și s-au executat lucrări de protecție a malurilor.

Conform estimărilor, numărul utilizatorilor care tranzitează Podul Decebal este de 20.000, în 24 de ore, podul asigurând accesul pietonal și auto către Ștrandul Neptun și către cartierele Aradul Nou, Subcetate și Micălaca.

Galerie foto (40)


Scrie un comentariu

trimite