Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UVVG l-a comemorat pe ideologul Marii Uniri - Vasile Goldiș (1862-1934)

Conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, cadre didactice și studenți, au depus, vineri, 10.02.2017, coroane de flori la mormântul lui Vasile Goldiș aflat în Cimitirul Eternitatea din Arad, la împlinirea a 83 de ani de la trecerea la cele sfinte a marelui patriot român.

UVVG l-a comemorat pe ideologul Marii Uniri - Vasile Goldiș (1862-1934)
Comentează 0

Duminică, 12 februarie 2017, la Catedrala „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Piaţa Catedralei, conducerea UVVG - prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” - cadre didactice şi studenţi, au participat la un parastas, susţinut de un sobor de preoţi, în memoria lui Vasile Goldiş (1862-1934), patronul spiritual al Universităţii, care îi poartă numele, a profesorilor şi studenţilor UVVG, care au trecut în lumea celor drepţi.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a subliniat: „Comunitatea academică a Universității de Vest „Vasile Goldiș” a adus un omagiu celui care a fost numit de Octavian Goga „părintele naţiunii române” - Vasile Goldiș, de la a cărui trecere în neființă s-a împlinit 83 de ani. Vasile Goldiș este considerat fondatorul ideologiei Marii Uniri, deoarece la Arad s-a plămădit ideea Unirii. Vasile Goldiș împreună cu corifeii Marii Uniri au gândit cel mai important act din istoria post modernă a României, care are o semnificație deosebită pentru întreaga țară. Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, care va avea avea loc peste aproape 2 ani, trebuie să mobilizeze toate forțele națiunii pentru a aduce omagiu și cinste acestui eveniment”.

„Universitatea noastră este una dintre cele nouă centre universitare din România, unde Departamentul Centenar, creat de Guvern, organizează Seria de Dezbateri „România Centenară”, în scopul centralizării proiectelor și desfășurării manifestărilor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri şi al Primului Război Mondial. Ne pregătim pentru acest important eveniment naţional, care va avea loc, la Universitatea noastră, pe data de 2 martie, universitate care este mândră că poartă numele celui care este considerat a fi părintele naţiunii române, Vasile Goldiș. În agenda Universității de Vest „Vasile Goldiş” figurează și alte evenimente importante pentru aniversarea Marii Uniri cum ar fi organizarea Consiliului Naţional a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România și Simpozionul internațional Presa Marii Uniri”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Daniel Albu

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite