Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UTA nu a reușit să treacă cu bine de un meci foarte important pentru viitorul ei

Deși elevii lui Gyuszi Balint au jucat, poate , cel mai bine din acest campionat, aseară pe ” Francisc Neuman” , UTA a fost învinsă de CFR Cluj la un gol diferență.

UTA nu a reușit să treacă cu bine de un meci foarte important pentru viitorul ei
Comentează 0

O înfrângere nedreaptă după părerea mea, dar nici nu o putem considera incontestabilă. CFR Cluj nu a evoluat cu mult superior față de arădeni. A fost lupta între voință și experiență, între sacrificiu și valoare, între ardoare și echilibru. A învins, în final, experiența, valoarea și echilibrul.

E greu de digerat pentru fanii roș-albilor.

Să pierzi când practici cel mai bun meci din tot campionatul, să pierzi când ai parte de cel mai bun arbitraj de până acum, să pierzi când ...culmea, terenul s-a prezentat , cel mai bine , din tot campionatul și, mai ales să pierzi la un singur gol diferență, atunci când ai avut două-trei ocazii clare de-al învinge pe Bălgrădean.

Să pierzi cu fosta campioană a României printr-un gol venit așa, ca o aducere aminte a lui Vinicius , că ” meseria mea e să înscriu cu capul”.

E frustrant, mai ales, privind situația din clasament. OK, nimeni nu se aștepta să participi ”din prima ” în competițiile europene, dar un loc în play-off era mult mai călduț decât ” părul de găină” care ne va apărea pe brațe , acum, când ne gândim la luptele pentru supraviețuire din zona play-out.

Gândind așa la rece și analizând situația echipelor de pe primele 6 locuri, cinci dintre ele nu au ca sponsor principal Primăria localității pe care o reprezintă. FCSB, CFR Cluj, Craiova, Sepsi și Botoșani au în spate finanțatori blindați, cu posibilități financiare nesupuse la ” avem și alte priorități ”. Doar Academica Clinceni a răsărit de nicăieri acolo între cele 6, sursa bugetară a acestui club, sincer , nefiindu-mi clară.

UTA noastră trăiește oarecum pe banii Primăriei ( atâția cât sunt), celelalte venituri ajutând-o doar să-și plătească la zi, chiriile, salariile și primele jucătorilor, deplasările etc. Și, Meszar e de lăudat că se poate descurca în asemenea condiții. Și e de lăudat că UTA ( în asemenea condiții) se ține acolo sus, chiar dacă în partea superioară a zonei play-out.

Așadar , analizând aceste condiții, ajungem la VALOARE. Nu poți avea jucători care să nu greșească ” nșpe mii” de pase simple, transmise direct adversarilor, dacă ai VALOARE. Nu poți avea jucători care să stea ”paznic vigilent” lângă adversar, la loviturile libere ,dacă nu ai VALOARE. Nu poți avea jucători, convocați la Națională , care în ultimele minute ale jocului în care ești condus, încerci să tragi la poarta adversă de la 40 de m, când în careul de 16 m, așteptau la o combinație, o groază de coechipieri, dacă n-ai VALOARE.

Îl stimez și îl admir pe Gyuszi Balint pentru cuvintele frumoase spuse la conferințele de presă atât înaintea meciurilor cât și după, însă...atunci când menții cu încăpățânare în teren un Antal, total depășit în timpul meciului și faci schimbări doar de tine înțelese, înseamnă că declarațiile ”de vitrină” au VALOARE doar pentru oratorie.

Îți urez să supraviețuiești, UTA!

sursa foto: sportarad.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite