Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ușile glisante – un mod simplu prin care poți economisi spațiu

Ușile glisante – un mod simplu prin care poți economisi spațiu
Comentează 0

Atunci când suntem în căutarea unei locuințe, primul lucru care ne vine în minte este suprafața, dimensiunea propriu-zisă a casei sau a apartamentului. Ne dorim camere cât mai aerisite și mai luminoase, însă realitatea este că uneori fie bugetul nostru nu este suficient pentru o casă mare, fie suprafața acesteia este rapid ocupată de dulapuri și alte obiecte de mobilier atât de necesare când vine vorba despre depozitarea hainelor, a ustensilelor de bucătărie sau a altor obiecte necesare.

Însă chiar și un apartament de dimensiuni medii sau reduse poate fi amenajat astfel încât să pară mai mare și să îți rămână suficient spațiu pentru tine, iar modelele de uși glisante existente la ora actuală pe piață pot ajuta în acest sens.

Cum transformi o casă mică într-una mare, cu ajutorul ușilor glisante

O ușă glisantă modernă din sticlă poate reprezenta cea mai bună modalitate prin care să economisești spațiu într-o încăpere, oferind, pe lângă acest mare avantaj, și altele de ordin estetic, demne de luat în considerare. Cum ar fi? În primul rând, acest tip de ușă vine în diferite forme, putându-se integra ușor în orice cameră. Apoi, poate fi personalizat în funcție de nevoi, tot mai multe persoane alegând modele printate ceramic în detrimentul celor clasice, transparente. Acesta poate fi utilizat cu succes și în cazul băilor, în varianta opacă, iar în ceea ce privește ascunderea anumitor zone, cum ar fi debaraua, poate fi perfect.

Ușile clasice ocupă mult loc atunci când sunt deschise, „furând” mai bine de un metru pătrat din suprafața camerei. Mai mult, atunci când sunt ținute deschise, dau senzația de dezordine în cameră. Pe de altă parte, o ușă glisantă nu ocupă niciun pic de loc din suprafața camerei, este elegantă și silențioasă, fiind perfectă pentru o casă ori un apartament de dimensiuni mici sau medii. De fapt, se pot folosi uși glisante în orice tip de casă, nu doar pentru că ajută la economisirea spațiului, ci și pentru că oferă încăperii un aer elegant și aerisit.

După instalarea ușilor glisante în casa ta, vei vedea imediat schimbarea majoră pe care acestea o aduc. Dacă totuși vrei să mai economisești niște spațiu, caută obiecte de mobilier care să aibă dublu scop: un taburete care să aibă încorporat un spațiu pentru depozitare, o măsuță de cafea care se poate transforma în masă de dining pentru șase persoane, o canapea care să aibă și o ladă pentru depozitare etc.

Uși glisante din lemn sau din sticlă – ce să alegi

Ușile glisante din sticlă sunt mai căutate pentru spațiile comerciale sau pentru birouri, deoarece oferă senzația de mai mult spațiu. Acestea pot fi folosite cu succes și în case și apartamente, aducând un plus de eleganță spațiului în care sunt montate.

Dacă spațiul de locuit este decorat în stil clasic, cu mai multe obiecte din lemn masiv, o ușă glisantă din lemn este alegerea potrivită. Însă, dacă acesta este decorat în stil minimalist, cu forme simple și linii drepte, o ușă glisantă din sticlă este alegerea potrivită. Aceasta se pliază pe sloganul decorului minimalist, “less it’s more”, păstrând un decor aerisit și luminos.

Ușile glisante din sticlă sunt perfecte pentru ieșirile către balcon sau terasă, pentru că permit luminii să intre, obținându-se astfel spații mai luminoase și mai aerisite. Pentru baie sau dormitor am fi tentați să alegem modele de uși din lemn, deoarece se consideră că acestea oferă mai multă intimitate. Există însă uși glisante din sticlă 100% opacă, ce oferă intimitate completă și, pe deasupra, un aer elegant în același timp.

Pentru a alege ușile glisante potrivite este nevoie să căutăm un magazin care să ofere produse de calitate, cu garanție de lungă durată. Un astfel de magazin este Rom Decor, care are în catalog peste 50 de modele de uși glisante, atât din lemn, cât și din sticlă, pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele.

Mai mult, Rom Decor oferă consultanță în alegerea ușilor potrivite pentru casa ta și servicii de montaj, la cerere.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite