Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Uși de interior cu design deosebit pentru fiecare cameră în parte?

Uși de interior cu design deosebit pentru fiecare cameră în parte?
Comentează 0

Amenajarea sau reamenajarea locuinței este un proces complex, care presupune, pe de-o parte, entuziasm față de noul aspect al interiorului și, pe de altă parte, o atenție deosebită atunci când vine vorba de alegerea texturilor, culorilor și formelor.

Când vorbim despre modelele de uși de interior perfect integrabile în designul locuinței, lucrurile se complică și mai mult, pentru că acestea sunt, la bază, elemente cu scop practic. Latura lor estetică este o proprietate complementară, care ține strict de imaginația și de talentul proiectantului. Cu toate acestea, atunci când alegem tipul potrivit pentru fiecare încăpere în parte trebuie să ținem cont de ambele aspecte.

Uneori, această alegere poate fi o adevărată provocare, mai ales atunci când nu ai în minte exact modelele ideale. Tocmai de aceea vom lua în calcul informațiile oferite de specialiștii în domeniu și le vom explica în continuare.

Modelele de uși de interior potrivite fiecărui spațiu

Ușile de interior sunt elemente de decor cu un impact vizual foarte mare. Nu trebuie însă să trecem cu vederea faptul că, înainte de toate, rolul lor este de a asigura intimitatea, confortul și gradul de izolare necesar spațiului în care sunt montate. Ca atare, de aceste aspecte vom ține cont în momentul în care avem în vedere selectarea modelelor potrivite fiecărei încăperi.

1. Pentru camera proprie

Acesta este spațiul în care nevoia de intimitate este cea mai mare și în care trebuie să dispunem de cel mai înalt grad de izolare fonică și termică, căci în comoditatea lui ne retragem în fiecare seară după muncă sau atunci când căutăm momente de respiro.

Pentru toate acestea, ușa trebuie, în primul rând, să fie realizată dintr-un material cu excelente proprietăți izolatoare, motiv pentru care cel mai recomandat model este ușa de interior din lemn. Este varianta cea mai sigură, iar întreținerea ei nu este un proces complicat. În plus, pentru că în interiorul camerei nu există un nivel ridicat de umezeală, de cele mai multe ori nu există riscul ca aceasta să se deterioreze prea repede.

2. Pentru bucătărie

În cazul bucătăriei vorbim despre o nevoie și mai mare de izolare, pentru a menține mirosurile de mâncare și temperaturile ridicate în interior. Mai mult decât atât, cum activitatea din bucătărie este mereu în toi, modelul de ușă ales trebuie să se deschidă ușor și să reziste traficului constant.

Ca atare, cele mai potrivite, în acest caz, sunt ușile duble de interior, care prezintă mici porțiuni de sticlă în interiorul foii de lemn. Sunt ideale deoarece contribuie la menținerea aspectului aerisit și luminos al spațiului din bucătărie (grație inserțiilor de geam).

3. Pentru baie

Aici vorbim despre o nevoie indiscutabilă de intimitate, deci nu putem aduce în discuție ușile de interior cu inserții de geam. Pentru acest spațiu putem alege modele opace realizate dintr-un lemn tratat special sau modele din sticlă mată.

În ceea ce privește capacitatea acestora de izolare, și aceasta este un aspect important, dar nu la fel de vital ca rezistența la umezeală și variații de temperatură. Așadar, trebuie să ne orientăm către produse care nu se vor deteriora ușor.

4. Pentru debara/cămară

Ușile destinate acestor spații de depozitare ar trebui să fie, de asemenea, opace, astfel încât rafturile și toate accesoriile și ustensilele regăsite aici să nu fie vizibile din exterior.

Pentru asta se poate avea în vedere utilizarea unei uși clasice, fără decorații extraordinare, dar care să se integreze, din punct de vedere cromatic, cu restul decorului. O altă variantă de luat în calcul este reprezentată de ușile de interior glisante de lemn sau de sticlă mată. Acestea au avantajul de a se închide/deschide ușor și de a aduce un aspect deosebit interiorului casei.

Rom Decor: gamă variată de uși de interior cu estetică impecabilă

Oricare ar fi alegerea ta, trebuie să te asiguri că modelul ales este realizat din cele mai rezistente materiale, motiv pentru care, înainte de achiziție, este recomandat să analizezi cu atenție piața firmelor producătoare din acest domeniu. Pentru a-ți ușura munca, venim cu o sugestie: compania Rom Decor!

Aceasta activează de ani buni pe piață și este recunoscută pentru varietatea modelelor disponibile în portofoliul său, pentru calitatea ireproșabilă a acestora și pentru designul elegant, minimalist și rafinat al produselor.

Mai mult decât atât, clienții spun că aici au găsit cele mai frumoase și rezistente uși de interior, la cele mai bune prețuri de pe piață. Dacă nu crezi pe cuvânt, accesează site-ul rom-decor.ro și convinge-te!


Scrie un comentariu

trimite