Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Uniți salvăm Primăria”

În seara zilei de marți, 26 iunie, începând cu ora 19,00, peste o mie de arădeni s-au adunat pe platoul din fața Primăriei Aradului, pentru a protesta față de intenția Guvernului României ca, prin intermediul Prefecturii, să-și adjudece Palatul Administrativ.

”Uniți salvăm Primăria”
Comentează 3

Totodotă, protestatarii s-au arătat nemulțumiți de modul cum sunt modificate (cu dedicație) legile justiției și de faptul că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu-și dă demisia, acum, după ce a primit o nouă condamnare, decredibilizând și vulnerabilizând astfel Parlamentul țării.

După ce vreme de jumătate de oră au scandat lozinci gen: ”Uniți salvăm Primăria”, ”Salvăm Aradul”, ”Demisia Dragnea”, ”PSD, ciuma roșie”, ”Jos labele de pe clădirea Primăriei”, protestatarii s-au deplasat într-un marș simbloc pe Bulevardul Revoluției, ocolind prin fața teatrului și regrupându-se apoi în fața sediului PSD Arad, unde au mai protestat preț de un sfert de ceas.

”Astăzi arădenii au ieșit din nou în stradă deoarece Guvernul PSD nu numai că nu conduce România, ci produce o nedreptate Aradului. Decizia de a cere în instanță Palatul Administrativ, Primăria, s-o ia de la arădeni pentru a o include în zona de stat, cred că este o greșeală, o lipsă de respect a acestui guvern. La nivel național Guvernul PSD nu respectă românii prin deciziile la nivelul Justiției, atât pentru că economia la acest moment are reale probleme, dar mai mult, în Arad nu respectă arădenii pentru că își doresc luarea acestui Palat Administrativ, Primăria Arad. Este o naționalizare, prin care PSD dorește să ia din nou proprietățile PCR și ne dovedește astfel că este un continuator al partidului comunist în România”, a punctat vicepreședintele CJA, Sergiu Bîlcea.

”Sunt aici atât în calitate de cetățean, cât și în cea de președinte al Consiliului Județean Arad. În calitate de cetățean protestez față de ceea ce face Liviu Dragnea și clica PSD împotriva Justiției. Practic, el încalcă separația puterilor în stat și se folosește de funcția pe care o are pentru a încerca să intimideze procurorii și judecătorii ce judecă cauzele sale. Din punctul meu de vedere nici un cetățean nu poate să fie deasupra legii. În calitate de președinte al Consiliului Județean protestez pentru modul în care înțelege PSD să guverneze România. Nu se poate să ia toate taxele și impozitele locale de la arădeni, să le ducă la București și apoi să le împartă către clientela politică. Aradul a pierdut 45 de milioane de euro anul acesta, fiind al doilea an în care avem 0 lei la investiții, ori trebuie să înțeleagă toată lumea că nu avem cum să avem servicii de calitate în Spitalul Județean, să avem drumuri județene bune, să avem acțiuni culturale de amploare, sau să avem o asistență socială așa cum cere legea, dacă nu sunt fonduri. Iar în legătură cu intenția Prefecturii de a-și adjudeca acum clădirea Primăriei, consider că asta este culmea abuzului: să vii și să soliciți clădirea Primăriei, când tu reprezinți Guvernul! Păi nu are Guvernul atâția bani să construiască o clădire, vrea neaparat să ne ia clădirea, să construim noi, din banii arădenilor o altă clădire? Mi se pare inadmisibil așa ceva”, a concluzionat categoric Iustin Cionca, președintele CJA.

Citește si:

Update: „Clădirea-simbol a Aradului trebuie apărată!”

Clădirea Palatului Administrativ, subiect al ședinței CLM de îndată

Galerie foto (220)


Scrie un comentariu

trimite