Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Unde vor fi tratați arădenii cu coronavirus daca spitalul de la Timişoara nu mai face faţă

Reprezentanții Prefecturii au anunțat în această seară unde vor fi tratați arădenii care vor fi confirmați cu coronavirus, dacă Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara nu va mai facă față din cauza numărului mare de internări. Din fericire, până în momentul de față niciun arădean nu a fost diagnosticat pozitiv.

Unde vor fi tratați arădenii cu coronavirus daca spitalul de la Timişoara nu mai face faţă
Comentează 0

„Dacă vor exista persoane cu domiciliul în judeţul Arad, care vor fi diagnosticate cu coronavirus COVID-19, acestea vor fi transferate la  Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. În vederea asigurării tratamentului pentru persoanele infectate, în cazul epuizării capacităţii spitalului din Timişoara, se eliberează preventiv clădirea în care funcționează secțiile de Pneumologie și compartimentele TBC.  Aceasta poate oferi condiţiile medicale necesare pentru tratamentul eventualelor persoane infectate cu coronavirus. În acest moment, nu există persoane cu domiciliul în judeţul Arad care să fie diagnosticate cu coronavirus COVID-19”, susține Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.
În aceste condiții, pacienții internați pe secțiile de Pneumologie  vor fi transferați pe secțiile de medicină internă ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad iar pacienții din compartimentele TBC vor fi transferați la spitalele din Sebiș și Lipova.
„Luni va avea loc dezinfecția saloanelor pentru a fi pregătite în cazul în care vor primi pacienți diagnosticati cu COVID-19, dacă aceştia nu vor mai putea fi trataţi de spitalul din Timişoara. Menționăm că transferul pacienților pe alte secții și la spitalele din Sebis respectiv Lipova se realizează cu ambulanțele”, ținut să precizeze Lucian Cozma.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite