Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Unde pleacă militarii cantonați în Cetatea Aradului

Aproximativ 150 de militari aparţinând Batalionului 191 Infanterie  „Colonel Radu Golescu” (cantonat în Cetatea Aradului), din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistriţa, vor participa în primele două săptămâni ale lunii iunie la exerciţiul multinaţional „Saber Guardian 2019”, condus de Forțele Armate ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei României.

Unde pleacă militarii cantonați în Cetatea Aradului
Comentează 0

Exerciţiul Saber Guardian 2019 (SG19) va mobiliza, între 3 și 24 iunie, aproximativ 8.000 de militari din șase țări (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, România, Ungaria și Statele Unite ale Americii) vor participa. După cum arătam mai sus, este vorba despre un exercițiu condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei României, care se va desfășura pe teritoriile Bulgariei, României și Ungariei.

SG19 are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa. Activitățile de instruire în comun planificate în cadrul SG19 includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, precum și activități cu specific medical.

Conexiuni cu alte exerciții naționale

Pentru eficientizarea activităților de instruire în context internațional, SG19 a fost conexat cu o serie de alte exerciții naționale și multinaționale, numărul total de militari participanți ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, și SUA), dintre care 7.600 de militari vor reprezenta Armata României.

SG 19 și exercițiile conexate planificate pe teritoriul țării noastre se vor desfășura, în principal, în poligoanele de instruire și zonele Cincu, Babadag, Smârdan, Capu Midia, Boboc, Bordușani.

An de an din 2013

Mai trebuie spus că exercițiul „Saber Guardian” se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit, până în prezent, prin rotație, de Bulgaria, România și Ucraina. Începând cu anul 2017, „Saber Guardian” a devenit un exercițiu bienal. SG19 este inclus în Programul exercițiilor întrunite ale Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creșterii interoperabilității la nivel întrunit și multinațional cu forțele națiunilor aliate și partenere.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite