Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Unde au fost amplasate punctele anticaniculă din municipiu şi ce orar de funcţionare au

Potrivit autorităţilor locale, Primăria pune în aplicare primele măsuri de combatere a caniculei, prin activarea punctelor de prim-ajutor.  
 

Două puncte anticaniculă al căror rol principal este să ofere primul ajutor persoanelor afectate de căldură sunt active începând de astăzi, de la ora 12.00.  Unul este amenajat la intrarea în  Palatul Administrativ, iar cel de-al doilea în Catedrala Ortodoxă Nouă de la Podgoria. Pe toată durata de valabilitate a avertizărilor meteorologice privind creşterea temperaturilor diurne codificate cod galben, portocaliu sau roșu,  punctele de ajutor vor funcționa în zilele lucrătoare, între orele 12.00-17.00.

Unde au fost amplasate punctele anticaniculă din municipiu şi ce orar de funcţionare au
Comentează 1

Întrucât canicula poate produce mari probleme de sănătate, Primăria Municipiului Arad recomandă tuturor cetăţenilor câteva măsuri de protecție, astfel:

         - evitarea, pe cât posibil, a expunerilor prelungite la soare;

         - purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere, de culori deschise;

         - consumul zilnic a cel puţin doi litri de lichide, fără a aștepta apariţia senzației de sete;

         - consumul de alcool, cafea și băuturi cu conținut ridicat de zahăr va fi evitat deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;

         - se vor consuma fructe si legume proaspete;

         - se vor evita activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie.

Totodată, în incintele unde sunt amplasate punctele anticaniculă, sunt obligatorii măsurile generale de prevenire a infectării cu COVID 19: portul corect al măștii, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite