Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Una dintre cele mai importante realizări ale sistemului medical arădean în ultima perioadă, prin Consiliul Județean

Una dintre cele mai importante realizări ale sistemului medical arădean în ultima perioadă, prin Consiliul Județean
Comentează 0

Continuă programul de modernizare a Secției de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, anunțat de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Printr-o nouă investiție importantă, se lucrează la prevenirea mai eficientă a  atacurilor cerebrale și a amputării membrelor cauzată de afecțiunile arteriale. Este una dintre cele mai importante realizări ale sistemului medical arădean în ultima perioadă. Ea contribuie ca o parte din pacienții cu astfel de afecțiuni, în termeni populari, să nu ajungă ,,cu piciorul tăiat”.

Consiliul Județean Arad urmează să achiziționeze un angiograf de artere periferice, care va funcționa în cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Aparatul este finanțat din fonduri europene.

,,Acest angiograf va permite efectuarea la parametri maximi de calitate si siguranță a procedurilor de dilatare și stentare a arterelor periferice, ceea ce va permite și prevenția atacului cerebral vascular de origine carotidiană, tratamentul bolii arteriale periferice și prevenția amputațiilor. De asemenea, odată cu achiziționarea acestui angiograf discutăm și despre efectuarea multor proceduri de diagnostic angiografic și tratament intervențional în regim ambulator”, a declarat dr. Cristian Dina, coordonatorul Laboratorului de Cardiologie Intervențională.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a subliniat că bolile cardiologice reprezintă principala cauză de morbiditate și mortalitate în județul Arad: ,,Peste 800 de arădeni au fost tratați în cadrul Laboratorului de Cardiologie Intervențională, în primul an de la funcționare. Asta demonstrează că decizia de preluare a acestui laborator a fost corectă. Arădenii pot beneficia de condiții și de servicii medicale cardiologice la cele mai înalte standarde, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în alte județe. La un an de la înființarea Laboratorului de Cardiologie Intervențională, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost inclus în Programul Național de Boli Cardiovasculare. Includerea în acest program înseamnă că dispozitivele medicale și materialele sanitare necesare unor intervenții cardiovasculare - specifice tratamentului pacienților cu boli cardiovasculare, vor fi finanțate de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Arad. Continuăm investițiile în Secția de Cardiologie, una dintre prioritățile noastre în ceea ce privește sănătatea publică”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide