Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un român de 24 de ani a fost reţinut în cazul celor două românce ucise în Italia. Filmul dublei crime, refăcut de anchetatori

Autopsia efectuată pe cadavrele celor două românce, ucise în noaptea de joi spre vineri în centrul istoric al oraşului Naro, a confirmat că Delia Zărnescu, în vârstă de 58 de ani, şi Maria Rus, în vârstă de 54 de ani, au fost masacrate. Pe cadavrele lor, medicul legist a găsit multiple leziuni, dovadă fără echivoc că ambele au fost bătute cu brutalitate înainte de a muri, scrie Giornale di Sicilia. citat de News.ro.

Un român de 24 de ani a fost reţinut în cazul celor două românce ucise în Italia. Filmul dublei crime, refăcut de anchetatori
Comentează 1

Un român în vârstă de 24 de ani  a fost reținut pentru dublă omucidere şi profanare de cadavru, el se află acum în închisoarea din Agrigento. A fost ridicat de carbinieri care îl acuză de uciderea celor două românce: Maria Rus, în vârstă de 56 de ani şi Delia Zărnescu, de 58 de ani. Tânărul s-a prevalat de dreptul de a nu răspunde la interogatoriu.

Eduard Omar Nedelcov are 24 de ani şi este din Botoşani. Individul stătea de câţiva ani în Italia, cu familia, în acelaşi cartier cu victimele sale, în centrul oraşului Naro din Sicilia. Ba chiar soţul uneia dintre ele l-ar fi ajutat să-şi găsească de muncă pe insulă.

Eduard Omar Nedelkov era deja cunoscut pentru că în trecut fusese acuzat că a furat de la societatea agricolă din satul în care lucra şi cu motorina furată a incendiat una dintre sere.

Între timp, procurorii şi carabinierii au reuşit să reconstituie ce s-a întâmplat în noaptea în care cele două femei au fost ucise. Potrivit publicaţiei italiene, acest lucru a fost posibil şi datorită ‘marii cooperări a comunităţii româneşti, formată din muncitori care trăiesc de ani de zile în Italia.

Astfel, joi seară, la domiciliul Deliei Zărnescu, în vârstă de 58 de ani, din Via Vinci, a avut loc o cină la care s-a consumat mult alcool. La masă au luat parte un român de 24 de ani şi un alt bărbat de 50 de ani. Potrivit reconstituirii, tânărul – aflat în stare avansată de ebrietate – ar fi agresat-o sexual pe femeie. Delia Zărnescu, respingând avansurile, i-ar fi dat afară din casă pe cei doi.

În timpul cinei, cei trei români ar fi vorbit despre compatrioata lor Maria Rus, în vârstă de 54 de ani. Când cei doi români au fost scoşi din casa Deliei Zărnescu, cel mai tânăr s-ar fi îndreptat spre Avenia, unde a bătut la uşa Mariei Rus, în timp ce bărbatul de 50 de ani a mers la casa sa. Maria Rus, fără să se teamă, i-ar fi deschis uşa bărbatului mai tânăr, iar tânărul de 24 de ani ar fi bătut-o până a omorât-o şi apoi ar fi ars-o, folosind fotoliul din holul de la intrare.

De pe aleea Avenia, românul beat s-ar fi întors pe Via Vinci, unde ar fi spart uşa de la intrare şi, cu o „ferocitate fără precedent” – aşa cum a reieşit din prima inspecţie a casei – a ucis-o pe Delia Zărnescu, lovind-o în cap cu tot ce a găsit: piese mici de mobilier, obiecte mai mari de mobilier şi accesorii.

Români din zonă, alertaţi de zgomot, ar fi intervenit şi grabă şi ar exista şi martori, scrie publicaţia italiană, care precizează că ancheta continuă prin vizionarea imaginilor de pe sistemele de supraveghere video.

Citește continuarea pe romaniatv.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite