Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un program provocator și divers în luna februarie la Cinema Arta

Continuăm să intensificăm și diversificăm programul de filme de la Cinema Arta și în luna februarie. Pe lângă premierele de vineri și sâmbătă, publicul cinefil arădean va avea ocazia să vizioneze o selecţie cu cele mai apreciate filme difuzate anii trecuți, dar și filme pentru copii, și asta pentru că din februarie inaugurăm un nou program de filme dedicate celor mai mici.

Un program provocator și divers în luna februarie la Cinema Arta
Comentează 0

Filme europene în premieră

După cum ne-am obișnuit, la fiecare început de weekend vedem cele mai noi pelicule românești sau europene care  intră în cinematografele din țară. Iar primul weekend al lunii ne aduce două premiere: cel mai recent film al regizorului ucrainean Sergei Loznitsa, Donbass – un film care spune o poveste universală despre umanitate prin intermediul războiul – va putea fi vizionat vineri, 1 februarie, de la ora 20. Sâmbătă, 2 februarie, de la ora 20, vedem pe marele ecran un debut românesc curajos, drama suprarealistă În pronunţare, cu Dorotheea Petre şi Toma Cuzin în rolurile principale.

Următoarele trei weekenduri din lună ne întâlnim în premieră cu trei co-producţii europene care au făcut senzaţie pe la festivaluri, dar şi în rândul cinefililor. Astfel vineri, 8 februarie, de la ora 20, vizionăm Todos lo saben / Toată lumea ştie, cel mai recent film al regizorului iranian Asghar Farhadi – o dramă familială care ne va ţine cu sufletul la gură şi care îi are ca protagonişti pe Javier Bardem şi Penélope Cruz. Coproducţia belgiano-olandeză Girl / Balerina, nominalizată şi premiată la cele mai importante festivaluri de film, va rula vineri, 15 februarie, de la ora 20. La sfârşit de lună ne delectăm cu pelicula franţuzească Les fantômes d'Ismaël / Fantomele lui Ismael. Filmul îi are în distribuţie pe trei dintre cei mai îndrăgiţi actori francezi –  Marion Cotillard, Charlotte Gainsbourg şi Mathieu Amalric – şi va putea fi vizionat în premieră la Cinema Arta vineri, 22 februarie, de la ora 20.

Best of – cele mai apreciate pelicule din anii trecuţi

Ziua de joi rămâne dedicată programului de redifuzări ale filmelor care au atras atenţia spectatorilor din România în ultimii doi ani. Astfel, în februarie vom avem ocazia să (re)vedem două comedii româneşti mai aparte, precum şi două drame multipremiate. Joi, 7 februarie, de la ora 20, ne reîntâlnim cu Charleston, debutul surprinzător al lui Andrei Creţulescu, cu Şerban Pavlu şi Radu Iacoban în rolurile principale. Iar pe data de 21 februarie, revedem comedia Povestea unui pierde-vară, cel de-al treilea lungmetraj al tânărului regizor Paul Negoescu cu Alexandru Papadopol în rol principal – un film care urmăreşte un triunghi amoros inedit, într-un Bucureşti mai luminos ca niciodată.

Joi 14 februarie, de la ora 20, va fi redifuzat pentru a treia oară la Cinema Arta îndrăgitul film On Body and Soul / Despre trup şi suflet, cel mai recent film al regizoarei maghiare Ildikó Enyedi. Filmul spune o poveste fascinantă despre intimitate, relaţii şi vise şi i-a adus cineastei, printre altele, marele premiu Ursul de Aur la Berlinala din 2017. În ultima joi din lună, pe 28 februarie, revedem filmul câştigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun film străin din 2018, Una Mujer Fantástica / O femeie fantastică, în regia lui Sebastián Lelio.

Surpriza lunii: program de filme pentru copii

Și copiii iubesc cinema-ul, iar noi suntem foarte bucuroși să îi primim pe cei mari și pe cei mici la Cinema Arta. Așadar vom dedica două sâmbete pe lună filmelor care cultivă dragostea pentru cinema în rândul spectatorilor de toate vârstele. Inaugurăm programul de filme pentru copii cu două filme de aventură, care spun poveşti despre prietenie, curaj şi maturizare. Sâmbătă, 2 februarie, de la ora 11, învățăm cum se dresează un dragon la proiecția filmului de animație How to Train Your Dragon: The Hidden World / Cum să-ți dresezi dragonul 3. Iar sâmbătă, 16 februarie, de la ora 11, ne împrietenim cu Mia and the White Lion / Mia și leul alb.

Mai multe informații despre programul lunii februarie găsiți pe pagina noastră de Facebook: www.facebook.com/CinemaArtaArad.

 


vineri, 1 februarie, ora 20 - DONBASS
Donbass / r: Sergei Loznitsa / durata: 110 minute / N15

 

sâmbătă, 2 februarie, ora 11 - HOW TO TRAIN YOUR DRAGON: The Hidden World

Cum să-ți dresezi dragonul 3 / r: Dean DeBlois / durata: 104 minute / AG
 

sâmbătă, 2 februarie, ora 20 - ÎN PRONUNȚARE

În pronunțare / r: Mihaela Popescu / durata: 93 minute / AP12
 

joi, 7 februarie, ora 20 - CHARLESTON [Best of 2018]

Charleston / r: Andrei Crețulescu / durata: 119 minute / AP12
 

vineri, 8 februarie, ora 20 - TODOS LO SABEN

Toată lumea știe / r: Asghar Farhadi / durata: 132 minute / AP12
 

joi, 14 februarie, ora 20 - ON BODY AND SOUL [Best of 2017]

Despre trup și suflet / r: Ildikó Enyedi / durata: 116 minute / IM18


vineri, 15 februarie, ora 20 - GIRL
Balerina / r: Lukas Dhont / durata: 105 minute / N15

 

sâmbătă, 16 februarie, ora 11 - MIA AND THE WHITE LION

Mia și leul alb / r: Gilles de Maistre / durata: 98 minute / AG


sâmbătă, 16 februarie, ora 20 - COLD WAR
Războiul Rece / r: Paweł Pawlikowski / durata: 88 minute / AP12


joi, 21 februarie, ora 20 - POVESTEA UNUI PIERDE-VARĂ [Best of 2018]

Povestea unui pierde-vară / r: Paul Negoescu / durata: 100 minute / AP12


vineri, 22 februarie, ora 20 - LES FANTÔMES D'ISMAËL
Fantomele lui Ismael / r: Arnaud Desplechin / durata: 114 minute / AP12

joi, 28 februarie, ora 20 - UNA MUJER FANTÁSTICA [Best of 2018]
O femeie fantastică / r: Sebastián Lelio / durata: 104 minute / N15

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite