Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou volum al lucrării „Cultura şi civilizaţia chineză. Dialoguri româno – chineze” va fi lansat anul acesta

ASOCIAŢIA FORUMUL PRIETENIEI ŞI COLABORĂRII ROMÂNO-CHINEZE și-a asumat o responsabilitate importantă și anume  aceea de a familiariza publicul din vestul țării cu una dintre cele mai vechi și mai vaste culturi ale umanității, cultura chineză. China reprezintă o forţă economică din ce în ce mai puternică şi mai dorită în mediile investiţionale din întreaga lume. Și în Arad, capitalul chinez are o prezenţă din ce în ce mai pregnantă, iar limba chineză a început sa fie studiată de către tineri arădeni. Interesul pentru turism în China este evident, dar şi al chinezilor de a vizita România

Un nou volum al lucrării „Cultura şi civilizaţia chineză. Dialoguri româno – chineze” va fi lansat anul acesta
Comentează 0

ASOCIAŢIA FORUMUL PRIETENIEI ŞI COLABORĂRII ROMÂNO-CHINEZE constituie o prezenţă activă în promovarea pe plan local a relațiilor de prietenie și colaborare Româno-Chineze, iar rolul şi importanţa acesteia este evidentă și deosebit de apreciată.

Astfel, s-au desfășurat până în present 6 ediții ale Simpozionului «Cultura şi civilizaţia chineză. Dialoguri româno – chineze» și au fost elaborate 4 volume, totalizând aproximativ 1500 de pagini.

Simpozionul Internațional a făcut referire la aspecte importante din viața de ieri și de astăzi a Chinei, relevând evenimente și personalități memorabile, făcând trimitere la istorie, medicină, filosofie, pedagogie, psihologie, literatură, sport. S-a realizat, de fapt, un tablou complex și inedit al culturii și civilizației chineze, care probează preocuparea intelectualilor arădeni pentru cunoașterea temeinică a unui patrimoniu cultural, care a modelat existența umanității.

Apariţia acestei lucrări,  va duce la constituirea unui veritabil vector de imagine a Aradului, prin distribuirea cărții în instituții publice și de cultură, în rândul oamenilor de afaceri chinezi din România, a turiștilor, a elevilor și studenților, precum  și a delegaţiilor din ţară şi din străinătate, a participanţilor români și străini la variate activități culturale, academice, economice etc., organizate în Arad și Pecica.

În concluzie, editarea, concepția și promovarea  volumului cu titlul «Cultura şi civilizaţia chineză. Dialoguri româno – chineze» este un demers important, care îşi propune să conserve şi  să promoveze articolele și studiile prezentate la ultimele două ediții ale a Simpozionului Internațional, care a avut loc la Arad și Pecica.

Prof. univ. Lizica Mihuț, președinte al Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite