Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un medicament experimental oferă o șansă în plus pacienților cu COVID-19, chiar dacă au comorbidități

Un medicament experimental ar putea inhiba noul coronavirus, susțin medicii de la Spitalul San Raffaele din Milano, unde starea de sănătate a unui bărbat de 71 de ani s-a îmbunătățit după 10 zile de tratament, scrie Il Giornale, citat de comisarul.ro.

Un medicament experimental oferă o șansă în plus pacienților cu COVID-19, chiar dacă au comorbidități
Comentează 0

Pacientul a fost printre persoanele expuse la cel mai mare risc, cu diferite patologii, printre care hipertensiune arterială, insuficiență renală și hipercolesterolemie. Bărbatul, internat în spital pentru o operație, fusese diagnosticat cu pneumonie, care s-a dovedit a fi consecința infecției cu COVID-19.

Medicii, care au povestit despre cazul pacientului într-un studiu, i-au administrat medicamentul experimental: după 48 de ore de la începerea tratamentului, „pacientul a arătat o îmbunătățire vizibilă a tuturor parametrilor anormali la momentul inițial, cu o ulterioară evoluție rapidă a amplului răspuns inflamator asociat cu COVID-19”. Îmbunătățirea parametrilor de laborator a fost asociată și cu „performanța respiratorie, cu o reducere treptată a necesității măștii de oxigen”, pacientul ajungând să respire singur după zece zile.

Medicamentul experimental administrat „pacientului 1” se numește Amy-101 și aparține „inhibitorilor de complement”. Sistemul de complement este totalitatea proteinelor utilizate de sistemul imunitar pentru combaterea virușilor și bacteriilor. Un studiu asupra Sars-CoV-2 a demonstrat că activarea componentei C3 a sistemului de complement poate agrava boala.

Intrați aici pentru detalii: https://www.comisarul.ro/articol/ultima-ora/un-tratament-experimental-aplicat-in-it_1097771.html

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite