Vremea Romania, Arad 2°C

Stiri Arad

Un medic atacat de rechin și-a salvat viața „pocnindu-l în față”

Un medic britanic în vârstă de 25 de ani a scăpat ca prin urechile acului de la moarte sigură, după ce a fost atacat de un rechin, în timp ce făcea surf în Australia. Tânărul a reușit să își păstreze calmul și să pocnească rechinul în față, salvându-și astfel viața, relatează The Telegraph.

Un medic atacat de rechin și-a salvat viața „pocnindu-l în față”
Comentează 0

Charlie Fry se mutase în Australia în urmă cu două luni și făcea surf pe o plajă din nordul orașului Sidney. În timp ce se afla cu placa în apă, a fost mușcat de un rechin. Tânărul spune că a auzit un zgomot puternic și a crezut că un amic îi făcea o farsă. Dar când s-a întors, a văzut „capul unui rechin care ieșea din apă, cu gura deschisă”.

„L-am pocnit imediat cum m-a mușcat, m-am urcat pe placă și am țipat la prietenii mei, care erau mai aproape de mal. Am prins un val și am reuși să scap. A fost la limită”, spune medicul.

View image on Twitter

“I saw a shark’s head come out of the water... and I just punched it in the face," Charlie Fry has told , after he was attacked on the NSW Central Coast. https://www.9news.com.au/national/2017/11/13/20/54/shark-attack-avoca-beach-central-coast-charlie-fry?ocid=social-9News …

Tânărul a declarat că a învățat această tehnică de apărare împotriva rechinilor dintr-un clip pe Youtube, în care Mick Fanning, un surfer celebru, a reușit să se salveze de un atac prin aceeași metodă.

Britanicul s-a ales cu câteva zgârieturi și o mușcătură și a fost dus la spital de prietenii săi. Un elicopter de salvare a reușit apoi să găsească rechinul periculos de aproape de plajă, iar autoritățile au anunțat că vor ține sub supraveghere atentă persoanele care intră în apă.

Sursa digi24.ro

Scrie un comentariu

trimite