Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un început în forță pentru tura de serviciu de astăzi, doua incendii în două ore și o intervenție care s-a dovedit a fi decisivă a lui Herbei Iosif, aflat în timpul liber

La 8.54 un apel la 112 a anuntat un incendiu in localitatea Ghioroc. S-a deplasat Detasamentul de Pompieri Arad cu doua autospeciale de stingere, un ofiter și zece subofiteri subofiteri. 

Un început în forță pentru tura de serviciu de astăzi, doua incendii în două ore și o intervenție care s-a dovedit a fi decisivă a lui Herbei Iosif, aflat în timpul liber
Comentează 1

Plt.maj Herbei Iosif, locuieste la Ghiroc,este liber azi si când a izbucnit incendiul "lucra prin curte". A fost sunat de colegii de la detașament  si a plecat. Cand a ajuns la casa care ardea, incendiul se manifesta in interior, in bucatarie, cu posibilitatea de propagare la toata constructia. Ajutat de mai multi localnici, a reusit sa scoata o butelie din casa, sa limiteze propagarea incendiului astfel ca la sosirea celor doua echipaje de la Arad  "focul" era "sub control". A fost stins in 10 minute iar cauza probabila este "scurt circuit" favorizat de o instalatie electrica cu defectiuni. 
Incă completau procesul verbal de interventie la Ghioroc, când s-a auzit prin statia radio "incendiu la Mandruloc, locuintă, arde in interior, ati terminat la Ghioroc sau trimit alt echipaj?"  -  plec eu de aici cu un ehipaj si cinci oameni a anuntat comandantul detasamentului.

In nici 10 minute erau in Mandruloc, si au reusit sa stinga repede incendiul fara ca acesta sa se extinda la intreaga locuinta. Cauza probabila " jar sau scantei"care au cazut din soba, dup[ cum ne-a relatat maior George Ple;ca, din partwa ISU Arad.

 

Galerie foto (6)


Scrie un comentariu

trimite