Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un autocar cu 33 de persoane s-a răsturnat la ieșirea din Buteni spre Cuied

Un autocar cu 33 de persoane s-a răsturnat la ieșirea din Buteni spre Cuied
Comentează 0

În seara zilei de sâmbătă, 10 Decembrie, la ora 18:49, ISU Arad a fost solicitat să intervenim în cazul producerii unui accident rutier, (autocar răsturnat în afara părții carosabile) în județul Arad, la ieșirea din localitatea Buteni catre localitate Cuied.

Pentru misiune au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș al județului Arad cu: o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime, un echipaj SMURD TIM, 10 SMURD B2, iar în sprijin o ambulanță tip C și 9 ambulanțe tip B.
Planul Roșu de intervenție a fost activat la ora 18:53.

În sprijinul forțelor a intervenit și ISU Timiș cu 3 autospeciale de transport personal și victime multiple.
 
Toate cele 33 de persoane aflate în autocar s-au evacuat.
În urma evaluării medicale de la fața locului, 9 victime au fost transportate la spital, conștiente și cooperante, 3 persoane s-au deplasat către domiciliu cu mijloace proprii, iar restul persoanelor sunt transportate la Primăria Buteni într-o sală de ședințe.
Începând cu ora 20:40 încetează Planul Roșu de Intervenție.

Intervenția a fost coordonată de Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Vasile Goldiș" al județului Arad, colonelul Gârbău Cristian, care a fost prezent la locul evenimentului, după cum ne-a comunicat Biroul de Presă al ISU Arad.

”Zece victime - dintre care o fetiță de 11 ani - ale accidentului rutier petrecut în această seară pe raza comunei Buteni au ajuns în Unitatea de Primire Urgențe! Toți pasagerii autocarului au fost consultați la locul accidentului.
Alte două victime, dintr-un accident rutier produs pe raza municipiului Arad, au fost transportate în Unitatea de Primire Urgențe.
Pacienții sunt în stare stabilă, conștienți și cooperanți iar medicii de medicină de urgență, împreună cu medicii de gardă din secțiile spitalului efectuează, în aceste momente, investigațiile medicale”, a comunicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad.

 

 

 

 

Galerie foto (24)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite