Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ultimul mesaj al unei tinere înainte de a fi spânzurată, către mama sa. Cuvinte CUTREMURĂTOARE

Reyhaneh Jabbari a fost spanzurata, sambata, pentru ca l-a ucis pe cel care voia sa o violeze. A petrecut sapte ani in inchisoare, insa nu a fost destul. Judecatorii au considerat ca ea trebuie sa moara pentru ca si-a ucis agresorul, iar conform legislatiei iraniene a retributiei, ea a fost executata chiar in fata familiei agresorului sau. Bărbatul era un fost agent de informaţii iranian, pe care Reyhaneh l-a înjunghiat în gât cu un stilou atunci când a atacat-o.

Ultimul mesaj al unei tinere înainte de a fi spânzurată, către mama sa. Cuvinte CUTREMURĂTOARE
Comentează 0

In 2014, un fost agent de informatii iranian a incercat sa o violeze. Atunci Reyhaneh Jabbari l-a injunghiat cu un stilou, lovitura fiind una mortala.

Inainte de a fi spanzurata, ea a inregistrat un mesaj audio pentru mama ei, tradus de activistii iranieni. In mesaj, tanara ii cere mamei sale sa ii indeplineasca ultima dorina: sa nu o ingroape, ci sa ii doneze organele si sa poata fi date celor care au nevoie de ele.

Mesajul emotonant al tinerei a fost distribuit in presa internationala.

„Draga mama, am aflat astazi ca mi-a venit randul sa înfrunt Qisas (legea iraniana a retributiei – n.r.). Ma doare ca nu mi-ai spus tu personal ca am ajuns la ultima pagina a vietii mele. Nu crezi ca ar trebui sa stiu? Stii cat de rusine îmi este ca esti trista. De ce nu mi-ai dat ocazia sa-ti sarut mana, sa-i sarut mana tatalui meu?

Citeste mai mult pe frip.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite