Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Uleiul de cocos bio – plajă largă de întrebuințări

Uleiul de cocos bio – plajă largă de întrebuințări
Comentează 0

Uleiul de cocos este un aliment extrem de cunoscut în ziua de astăzi și folosit în întreaga lume pentru proprietățile sale uimitoare. Este adevărat că, în anumite regiuni ale lumii, are o utilizare mai largă în sfera cosmeticii decât în cea alimentară.

Indiferent de scopul întrebuințării sale, un lucru este cert: uleiul de cocos, cel bio în special, este deosebit de nutritiv, motiv pentru care nu lipsește din dietele vegetariene sau raw-vegane și din ritualul de îngrijire al multor femei.

Înainte de a descoperi care sunt cele mai comune întrebuințări ale acestui produs-minune, trebuie să înțelegem de ce este atât de apreciat și popular în întreaga lume.

Ulei de cocos – proprietăți nutriționale și beneficii aduse organismului

Reprezentând o sursă bogată de lipide, uleiul de cocos bio este un excelent înlocuitor al uleiului de floarea-soarelui, conținutul său crescut de grăsimi saturate făcându-l un aliment ideal pentru menținerea în echilibru a activității ficatului, creierului și a sistemului digestiv.

De asemenea, acest ulei contribuie la arderea grăsimilor, atunci când este folosit în mod curent pentru gătit, și totodată este responsabil de reducerea riscului de manifestare a tulburărilor cardiovasculare, prin aportul optim de HDL în organism.

Conține polifenoli și antioxidanti naturali, vitaminele A, C și E, vitamina K, Fier și Calciu. Întărește sistemul imunitar, este ușor de digerat și ajută la asimilarea vitaminelor, mineralelor și aminoacizilor.

Utilizarea externă, în ritualurile de îngrijire a pielii, a părului și a unghiilor, este și ea încurajată, tot conținutul său bogat de grăsimi saturate fiind cel care hrănește epiderma, oferă strălucire firelor de păr și întărește rezistența unghiilor. Pentru toate acestea, dar și pentru multe altele, acest ulei are o sferă largă de acțiune și o plajă impresionantă de întrebuințări.

Uleiul de cocos – utilizare internă și externă

Având în vedere că întrebuințările uleiului de cocos sunt multiple, ne-am propus ca în continuare să le grupăm după cum urmează:

Utilizare externă

  • alături de o substanță ușor abrazivă (sare, zahăr, mălai, cafea), acest ulei poate fi folosit ca exfoliant pentru corp, eliminând celulele moarte și lăsând pielea catifelată și luminoasă;
  • atunci când nu avem timp să mergem la salon pentru o ședință de epilare profesională cu ceară, putem folosi uleiul de cocos în locul spumei de ras, pentru ca în timpul epilării pielea să nu aibă de suferit. Acesta acționează ca o barieră hidratantă și antibacteriană;
  • în combinație cu bicarbonatul de sodiu, acesta acționează ca o pastă de dinți, având puternice proprietăți de albire și împrospătare;
  • ajută la hidratarea buzelor foarte uscate, a mâinilor sau a tenului deshidratate;
  • acționează eficient împotriva micozelor unghiilor;
  • poate aduce un plus de strălucire părului atunci când este adăugat în produsele zilnice de îngrijire.

Utilizare internă

  • poate înlocui cu succes uleiul de floarea-soarelui, fiind ideal de adăugat în salate și preparate ce nu necesită gătirea;
  • reprezintă un bun înlocuitor al grăsimii (ulei, unt, margarină), putând fi folosit în diverse rețete de prăjituri și produse de patiserie.

Uleiul de cocos de la Republica BIO – un produs organic, 100% natural

Pentru a beneficia de tot ceea ce oferă acest ingredient natural, este important să alegem un produs nemodificat genetic și care să nu conțină substanțe ce ar putea să ne facă mai mult rău decât bine. Cu alte cuvinte, ar trebui să îl cumpărăm dintr-un magazin specializat, cum este Republica BIO.

Uleiul de cocos de la Republica BIO are o utilizare 100% sigură și dispune de următoarele caracteristici:

  • este extravirgin, presat la rece, neînălbit, nerafinat, neîncălzit și certificat ecologic;
  • este  produs din pulpă proaspătă de nucă de cocos, organică, din Filipine;
  • este un produs raw, vegan, fără alergeni.

Așadar, aruncă o privire pe site-ul republicabio.ro și alege cantitatea dorită. Folosește acest produs în ritualul zilnic de îngrijire sau administrează-l intern și profită de beneficiile sale!


Scrie un comentariu

trimite