Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ucrainenii susţin că drone ruseşti au explodat pe... teritoriul României / UPDATE: Ce spun reprezentanţii MApN

Purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de externe a afirmat că drone rusești au căzut și s-au detonat pe teritoriu românesc în timpul atacului de azi-noapte din zona Dunării, transmite Reuters. Ministerul român al Apărării nu a comentat, deocamdată, informația oferită de autoritățile de la Kiev, scrie realitatea.net.

Ucrainenii susţin că drone ruseşti au explodat pe... teritoriul României / UPDATE: Ce spun reprezentanţii MApN
Comentează 0

Update 1 Ce spun reprezentanţii MApN

Ministerul român al Apărării a infirmat oficial informațiile transmise de autoritățile de la Kiev, potrivit cărora drone rusești ar fi căzut și s-au detonat pe teritoriu românesc în urma atacurilor de noaptea trecută, din zona Dunării și regiunea Odesa.

„Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre. În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României”, susţin reprezentanţii Ministerului Apărării.

Intraţi AICI pentru detalii.


Anunțul are legătură cu noul atac rusesc cu drone, ce a durat trei ore și jumătate, a avut loc în noaptea de duminică spre luni asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odesa.

Loviturile au provocat pagube importante la nivelul infrastructurii, iar resturile de drone au incendiat mai multe clădiri, a declarat guvernatorul regiunii.

Intraţi AICI pentru detalii.

Acuzele lansate la adresa Rusiei dinspre Kiev sunt extrem de grave, având în vedere că România este membru NATO, iar un eventual atac împotriva ţării noastre reprezintă de fapt o agresiune la adresa Alianţei Nord Atlantice. În ceea ce ne priveşte, nu putem astfel decât să sperăm că vecinii noştri de la Est s-au speriat fără motiv.

Fotografia are rol ilustrativ

Sursa foto: hepta.ro

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite