Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UAV și UVVG la Gala Elitelor Arădene 2022

UAV și UVVG la Gala Elitelor Arădene 2022
Comentează 0

Consiliul pentru Elitele arădene, Primăria Municipiului Arad, Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad în parteneriat cu Marea Lojă Națională din România, la inițiativa asociațiilor Fraternitas 37, Concordia 271, Preparandia 345, Milan Tabacovici, Aurel Ardelean Academica, SF 6020, Casa cu Lacăt,  organizează în această primăvară „Gala Elitelor Arădene”, cel mai important eveniment de recunoaștere a valorilor locale.  Astfel, în data de 19 martie 2022, începând cu orele 19.00, Palatul Cultural va fi gazda unui eveniment care își propune să pună în valoare personalitățile locale, arădenii cu rezultate deosebite în domeniile în care activează.

Continuăm demersurile Primăriei Arad de a apropia societatea civilă de comunitate. Mă bucur că în organizarea acestui eveniment avem alături de noi și mediul academic, reprezentat de cele două instituții de învățământ superior, Universitatea <> și Universitatea <>. De altfel, lor le revine misiunea de a desemna personalitățile care vor fi premiate. În acest fel se va elimina orice suspiciune legată de premiile oferite. Mă bucur că un astfel de eveniment are loc și în Arad, deoarece avem datoria de a ne respecta elitele care trebuie să fie un exemplu pentru tinerele generații.”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Evenimentul nostru își propune să aducă un plus de valoare Aradului.  În vremuri în care lucruri precum viteza și cantitatea se pare că devin mai importante decât calitatea și performanța, în vremuri în care individualismul legat de rezultatele personale devine mai important decât bucuria recunoașterii performanței altuia, în vremuri în care datul din coate este mai des întâlnit decât datul din aripi, ne propunem să aducem o gură de aer proaspăt în comunitatea noastră. Credem cu tărie că spiritul arădenilor de odinioară, care înțelegeau că niciun singur om nu va putea urca mai sus decât o vor face mai mulți oameni care se încurajează, se recunosc și se susțin reciproc în călătoria lor, este încă viu în comunitatea noastră. Ne asumăm misiunea de a găsi acei membri ai cetății noastre care merită a fi sărbătoriți pentru contribuția lor la societatea arădeană și care poate că în ultimii ani au fost trecuți cu vederea, precum și pe aceia care au lăsat individualismul la poarta cetății și își doresc să contribuie după posibilități la această nouă construcție pe care o începem împreună. Ne dorim ca acest eveniment să reprezinte acel moment din an în care, pentru câteva ore, agitația cotidiană să fie pusă în plan secundar, primând bucuria revederii, sărbătorirea reușitelor și unitatea arădeană.”, a explicat Ciprian Cristea, organizatorul evenimentului.   

După ce am participat la câteva ediții ale Galei Excelenței Bănățene, am realizat că și Aradul are personalități care merită să fie scoase la lumină. Ne bucurăm că ni s-au alăturat în acest proiect cele două universități arădene care vor stabili comisiile de jurizare. De asemenea apreciem implicarea societății civile care va sprijini și din punct de vedere financiar acest proiect”, a  detaliat Nicoale Iancu, organizator al evenimentului.

În cadrul Galei Elitei Arădene se vor acorda 6 premii, fiecare în valoare de 5.000 de lei. Acestea sunt:

Premiul Caius Iacob – pentru matematică, științe inginerești;

Premiul Dimitrie Cameniță – pentru științe sociale, economie și antreprenoriat;

Premiul Sever Frențiu – pentru științe umaniste și arte;

Premiul Aurel Ardelean – pentru științe biologice și biomedicale;

Premiul Ștefan Augustin Doinaș - pentru performanțe deosebite în educație;

Premiul Francisc Von Neuman – pentru promovarea imaginii Aradului. 

Mă bucur că în sfărșit și la Arad se va organiza un asemenea eveniment. Celor două universități le vor reveni dificila misiune de a desemna personalitățile ce urmează să fie premiate.  Cei care vor obține aceste premii trebuie să fie arădeni sau să aibă legătură cu orașul nostru. Mi s-a părut un detaliu extraordinar deoarece avem oameni de valoare, avem personalități care ne reprezintă cu cinste. Universitatea Aurel Vlaicu va desemna comisiile pentru trei premii: Premiul Caius Iacob, Premiul Dimitrie Cameniță și Premiul Ștefan Augustin Doinaș.”, a declarat rectorul Universității „Aurel Vlaicu”, prof.univ.dr. Ramona Lile. 

An de an, acest gen de evenimente au crescut în valoare și popularitate. Sunt convins că Aradul universitar oferă o resursă umană de înaltă valoare și ținută, iar performanța își ocupă dintotdeauna locul binemeritat.  Universității <> i-au revenit următoarele domenii: științe umaniste și arte, respectiv științe biologice și biomedicale. Cea mai grea misiune cred că va fi cea de  desemnare a personalității căreia i se va acorda  Premiul Francisc Von Neuman – pentru promovarea imaginii Aradului.  ”, a declarat prorectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof.univ.dr. Petru Darău.  

Organizatorii Galei Elitelor Arădene s-au gândit și la câteva momente artistice oferite de invitații speciali ai evenimentului: Marcel Pavel, Vlad Miriță și Iordache Basalic. Acompaniamentul va fi asigurat de Filarmonica Arad condusă de dirijorul Dan Crișan.

 

 

 

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite