Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UAV: Recuperarea si valorificarea textelor populare aradene in anul Centenarului Marii Uniri 

Vineri, 23.11.2018 in sala 228 a Complexului Universitar M, Facultatea de Stiinte Umaniste si Sociale a organizat conferinta Recuperarea si valorificarea textelor populare aradene in anul Centenarului Marii Uniri. 

 UAV: Recuperarea si valorificarea textelor populare aradene in anul Centenarului Marii Uniri 
Comentează 0

Evenimentul a marcat finalul proiectului cu acelasi nume finantat de Centrul Municipal de Cultura Arad. In prima parte a intalnirii, studentii facultatii au prezentat proiecte legate de traditiile si obiceiurile din zona Aradului. In cea de-a doua parte, a fost lansat volumul “A fost odata...”, volum cu folclor cules de echipa de proiect. 

Un cuvant de salut a fost adresat participantilor de catre rectorul UAV, prof.dr. Ramona Lile, prorectorul UAV,  prof.dr. Alexandru Popa si decanul FSUS, conf.dr. Alina (Padurean) Ionescu. 

Invitatul special al evenimentului a fost doamna Floarea Tudur, rapsod, aceasta fiind si cea de la care echipa de proiect a cules textele. Studentele Emilia Toader si Simona Stânilă, membru al GRUP FOLCLORIC „Sânzienele” al ŞCOLII POPULARE DE ARTE DIN ARAD au interpretat colinde din zona Aradului. 

Evenimentul s-a incheiat cu un moment deosebit. Studenta Diana Mihut a prezentat un proiect despre dubasii din Sagu , moment in care acestia au intrat in sala si au colindat participantii la eveniment.

 

 

 

Sent from my Iphone

RăspundeRedirecționează

Galerie foto (56)


Scrie un comentariu

trimite