Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Savoare și culoare” sau o carte cu rețete de plăcinte


Plăcinte de tot felul, dulci sau sărate, întorsuri sau gomboți, toate gusturile și aromele cu care ne-au crescut bunicii se regăsesc în cartea lansată de curând la Arad, la  Universitatea Aurel Vlaicu. Rodica Colta și Anca Dicu au reușit, în cartea lor „Savoare și culoare” să adune o sumedenie de rețete de pe la gospodinele mai tinere sau cu mai multă experiență în ale coptului și să le ofere în dar celor care vor să pună pe masă plăcintele de altădată.

„Savoare și culoare” sau o carte cu rețete de plăcinte
Comentează 0

Evenimentul a avut loc în locația căminului-restaurant Akademos din Piața Reconcilierii și, cum era și firesc, plăcinte de tot felul au umplut mesele. Celebrele plăcinte au fost preparate, pe baza rețetelor tradiționale, de către 3 echipe de elevi de la Colegiul Național Economic, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Teoretic din Sebiș și 2 echipe de studenți de la Facultatea de Industrie Alimentară, Turism și Protecția Mediului.

„Este o bucurie publicarea acestei cărți la fel cum a fost o bucurie întâlnirile cu oamenii de pe Valea Mureșului. Rețete vechi de plăcinte au fost salvate de la uitare și sper că vor aduce savoare pe mesele celor care se încumetă să le gătească. Vreau să îi mulțumesc doamnei Rodica Colta cu care am lucrat în acest proiect, pentru extraordinară ei implicare în păstrarea și cultivarea tradițiilor din județul nostru, Centrului Cultural Județean, doamnei  Engelhardt Ioana, directorul instituției pentru sprijinul oferit, doamnei Claudia Boghicevici și domnului Bogdan Blaga pentru suportul lor, precum și colegilor mei de la FIATPM pentru susținerea lor. Un gând special doamnei rector, prof.univ.dr. Ramona Lile pentru încurajările și susținerea în derularea acestui proiect” a precizat Anca Dicu.

           

 

Galerie foto (72)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite