Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UAV: Arădeni la Campionatul Mondial de Alergare 50 kilometri

UAV: Arădeni la Campionatul Mondial de Alergare 50 kilometri
Comentează 2

Cea mai importantă competiție sportivă organizată de Federația Română de Atletism în istoria sa de 125 de ani de existență se va desfășura la sfârșitul săptămînii la Brașov. Campionatul Mondial de Alergare pe distanța de 50 de kilometri va reuni cei mai importanți sportivi din lume pe această distanță. Și-au anunțat prezența 174 sportivi din 31 de țări de pe continentele: Europa, America de Nord, America de Sud, Africa, Asia și Australia. 

Echipa Națională a României este formată din 12 sportivi ( 6 fete și 6 băieți), la care se adaugă alți doi sportivi, trecuți pe lista de rezerve, care vor evolua la categoria open.

Printre sportivii selectați la Lotul Național sunt și 3 sportivi din Arad: Iulia Ghinga, Sorin Mîneran și Roland Unterweger. La cârma Echipei Naționale este un alt arădean, Vasile Blidar, în calitate de Team Leader.

Pentru noi este o onoare și o mândrie în același timp ca putem fi alături de Echipa Națională a Romniei și, în special, de arădenii care ne vor reprezenta la această competiție. Am fost alături de Federația Română de Atletism încă de la început, cu organizarea evenimentului de preselecție pentru Campionatul Mondial. Universitatea noastră va fi impicată și pe viitor în acțiuni cu rezonanță națională și internațională, mai ales că avem o facultate cu profil de sport dar și foarte mulți studenți implicați în astfel de evenimente” a declarat rectorul Universității Aurel Vlaicu din Arad prof. univ. dr. Ramona Lile.

Sportivii selectați la Lotul Național pentru Campionatul Mondial de Alergare 50 de kilometri sunt legitimați la CS Universitatea Arad, club condus de Ovidiu Șerban. „După figura făcută în Campionatul Național știam că vom avea selectați sportivi pentru acest eveniment atât de important. Nu am stabilit nici un target pentru nici unul dintre sportivi și vrem să facem o figură bună și de această dată. Oricum, fiecare dintre ei va da tot ce se poate pentru România”, a declarat directorul CS  Universitatea Arad, Ovidiu Șerban.

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite