Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tribul descoperit în Africa care își mănâncă femeile!

In vestul insulei Noua Guinee exista un trib de aproximativ 4.000 de indivizi care traiesc ca acum 10.000 de ani: traiesc in jungla, cred in vrajitorie si mananca carne de om.

Tribul descoperit în Africa care își mănâncă femeile!
Comentează 0

Canibalismul s-a practicat inca din vremuri preistorice si a zabovit pana in secolul 19 in zone izolate din Pacificul de Sud, in special in insulele Fiji. In prezent, Korowai sunt ultimul trib canibal confirmat.

Acestia traiesc de obicei la o distanta de 150-160 de km de tarmul marii Arafura, pe langa raul Ndeiram Kabur. In aceasta zona, Michael Rockefeller, fiul guvernatorului New York-ului la acea vreme, a disparut in 1961 in timp ce colecta artefacte. Corpul acestuia nu a fost gasit niciodata. Majoritatea membrilor tribului Korowai nu stiu nimic despre lumea ce-i inconjoara si foarte rar intra in conflict unul cu altul.

Insula Noua Guinee, a doua ca marime din lume, dupa Groenlanda, este impartita in doua: statul independent Papua Noua Guinee, in est, si provinciile indoneziene Papua si Papua de Vest. Korowai traiesc in sud-estul provinciei Papua. Acestia ucid pe aproape oricine le incalca teritoriul si ca se tem de cei cu “pielea palida”.

Se spune ca foarte putini Korawai au vazut oameni albi, pe care ii considera “laleo”, adica demoni sau fantome. Desi pentru restul lumii, actul de a manca un om se numeste canibalism, pentru ei nu este chiar asa.

Pentru Korowai, canibalismul reprezinta un act de razbunare a unui demon care a posedat un om si l-a mancat pe altul. Acest lucru nu se intampla des, insa cand se intampla, victima este mancata aproape in intregime de catre adultii tribului.

Tot ce mai ramane din corpul victimei sunt oasele, dintii, parul, organele genitale si unghiile. Oasele sunt lasate la vedere, drept avertisement, iar craniul este pastrat ca trofeu de cel care a ucis victima. Revenind, pentru Korowai, canibalismul este parte a unui ritual crucial pentru siguranta lor fata de demonul “khakhua”.

Khakhua este un vrajitor, o creatura care ia forma unui prieten apropiat sau unui membru al familiei viitoarei victime. Odata ce victima adoarme, Khakhua incepe sa ii devoreze maruntaiele, ucigand-o usor. Daca victima apuca sa sopteasca vreun nume, inseamna ca transmite celorlalti membri ai tribului numele demonului care l-a mancat.

Persoana numita nu o sa mai fie considerata om, ci demon, apoi va fi ucisa cu o sageata facuta din oasele unei pasari native. Odata ucis, khakhua este dezmembrat si gatit la fel cum noi gatim un pui sau un porc.

Repet, Kurowai nu cred ca mananca o persoana, ci ca-l consuma pe demonul khakhua. Practic, ei raspund cu aceiasi moneda: unul dintre ei mananca un alt membru al tribului si este considerat posedat, apoi, drept razbunare, i se face acelasi lucru pe care el l-a facut victimei. Asadar, pentru Kurowai, canibalismul reprezinta un act al dreptatii, care va fi servita oricui.

Chiar si un copil poate deveni khakhua, insa, conform traditiei, acesta nu este mancat decat dupa ce atinge pubertatea. Cu toate ca un copil poate fi mancat, doar adultii pot lua parte la “masa”.

Vestea buna este ca acest ritual are loc din ce in ce mai rar datorita faptului ca Kurowai sunt din ce in ce mai expusi lumii exterioare.

Sursa exclusiv24.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite