Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei medici de la Spitalul din Arad, infectați cu COVID-19

Cresc cazurile în infecție cu virusul SARS-CoV-2 în rândul medicilor! Numai la Arad au fost raportate, în ultimele 24 de ore, trei noi infecții ale unor medici. Este vorba despre un medic ORL-ist, unul de la secția de Ortopedie și un altul de la Pediatrie  - toți tret de la Spitalul Clinic Județean Arad, informează Mediafax.

Trei medici de la Spitalul din Arad, infectați cu COVID-19
Comentează 0

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean Arad, trei medici, dintre care unul rezident, au fost diagnosticați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Conform anchetei epidemiologice, unul dintre medici, care își desfășoră activitatea în cadrul Secției Clinice ORL, s-a infectat în urma contactului cu persoane care provin dintr-una dintre localitățile carantinate ale județului Arad.

„Medicul nu a intrat în contact cu pacienții secției și a solicitat testarea”, menționează reprezentanții Spitalului, într-un comunicat de presă transmis astăzi. 

Medicul pediatru a fost depistat pozitiv înainte de întoarcerea din zile libere plătite, conform protocolului stabilit la nivelul spitalului.

În privința medicului rezident ortoped, ancheta epidemiologică arată că acesta s-ar fi infectat în perioada concediului de odihnă efectuat în Grecia. Reprezentanții unității medicale au ajuns la această concluzie pentru că, la plecare, spun ei, testul a fost negativ, iar testul de control, făcut înainte de începerea activității pe secție, a ieșit pozitiv.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite