Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei dormitoare destinate refugiaților au fost amenajate la Liceul Special „Sfânta Maria” (FOTO)

Consiliul Județean Arad se implică foarte serios în problema cazării refugiaților ucrainieni. Vicepreședintele Ionel Bulbuc a fost mandatat de președintele Iustin Cionca cu gestionarea situației generată de afluxul de refugiați din Ucraina în județul Arad. Consiliul Județean Arad oferă locuri de cazare la internatul Liceului Special ,,Sfânta Maria”, respectiv în taberele de la Moneasa și Căsoaia.

Trei dormitoare destinate refugiaților au fost amenajate la Liceul Special „Sfânta Maria” (FOTO)
Comentează 0

La Liceul Special ,,Sfânta Maria” s-au amenajat deja trei săli de clasă, transformate în dormitoare, care pot găzdui 21 de persoane, fără a deranja fluxul educațional al instituției. Maria Porușnicu, directoarea Liceului Special „Sfânta Maria”, a dispus deja amenajarea a trei dormitoare, pe un palier, care, dacă va fi nevoie, va fi destinat exclusiv cazării refugiaților. „Am decis ca, deocamdată, să amenajăm doar trei dormitoare, cu 21 de paturi, în care pot fi cazate inclusiv mame cu copii. Dacă va fi necesar, vom putea amenaja și alte locuri de cazare, în funcție de numărul de refugiați pe care îi vom găzdui”, a afirmat Maria Porușnicu, directoarea Liceului Special „Sfânta Maria”.

„Trebuie să fim solidari cu acești oameni, dezrădăcinați din țara lor, care fug de ororile războiului și caută un refugiu la noi în țară, aici la Arad. Am stabilit un plan de lucru împreună cu ISU și Spitalul Județean, ne oferim toată disponibilitatea prin mijloacele pe care le avem la dispoziție, iar ca o măsură concretă am găsit deja locuri de cazare la una dintre instituțiile din subordinea Consiliului Județean, Liceul Special «Sfânta Maria»”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite