Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei cazuri de amiloidoză cardiacă, o boală rară a inimii, au fost descoperite la Spitalul Județean Arad

Trei pacienți – unul din Arad și doi din județul Timiș au fost diagnosticați cu această boală după ce au fost investigați imagistic - RMN cardiac, de către dr. Radu Lala medic specialist cardiologie, împreună cu tehnicienii în imagistică, Geanina Bunaciu și Brutus Roman. După stabilirea diagnosticului pacienții urmează tratamentul specific acestei boli, efectuat în țara noastră, doar la București.

Trei cazuri de amiloidoză cardiacă, o boală rară a inimii, au fost descoperite la Spitalul Județean Arad
Comentează 0

Amiloidoza cardiacă sau sindromul cordului rigid este o boală infiltrativă prin depunerea de material proteic disfuncțional în țesuturile extracelulare din diferite organe, inclusiv cord.

Nediagnosticată la timp provoacă fenomene de insuficiență cardiacă, complicații renale și neuromotorii, cu un prognostic nefavorabil.

Confirmarea acestei boli rare reprezintă o premieră la Arad, iar investigațiile necesare în vederea stabilirii diagnosticului se efectuează cu ajutorul rezonanței magnetice nucleare - RMN, urmată de testarea genetică pentru determinarea subtipului de amiloidoză”, a explicat dr. Radu Lala, medic specialist cardiolog, cu competențe în RMN cardiac.


Scrie un comentariu

trimite
Inchide