Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei câștigători ai premiilor oferite la Repriza de Sport de luni se vor putea folosi de ele în aceste zilele de caniculă

Tema emisiunii a fost înotul, iar invitații s-au gândit să premieze pe cei care vor răspunde la întrebările concurs cu obiecte folositoare în aceste zile cu soare și căldură.

Trei câștigători ai premiilor oferite la Repriza de Sport de luni se vor putea folosi de ele în aceste zilele de caniculă
Comentează 0

Astfel, profesoara de înot , Daria Barta, a pus la dispoziție trei căști pentru înotători, iar prof. univ. dr. Viorel Bitang , un calculator cu baterie solară.

Întrebările concurs au fost următoarele:

1. Cât măsoară lungimea unui bazin olimpic de înot?

Răspuns: 50 m

2. Cum s-a numit persoana născută, în anul 1904, pe actualul teritoriu românesc , care a înotat pentru prima oară distanța de 100 de m sub 1 minut?

Răspuns: Johnny Weissmuller ( născut în cartierul timișorean Freidorf)

3. Cum s-a numit prima femeie de origine română care a stabilit primul record mondial la proba de 50 m liber?

Răspuns: Tamara Costache.( Madrid -1986, 25 sec, 28 sutimi) născută la Ploiești în 1970

4. Care este distanța cea mai mare pe care trebuie să o parcurgă un înotător într-un concurs oficial, la individual, la proba bras?

Răspuns: 200 m ( la fel ca si la probele spate și fluture)

La cele patru întrebări au răspuns cel mai rapid și corect: Tudor Cristian, Cristina Balaj și Marius Cristian Sfârâilă, toți din Arad.

Felicitări și vă așteptăm și luni, 19 iulie de la ora 21 la o nouă ediție a emisiunii Repriza de sport , în studioul La stradatv.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite