Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Traficanţi de droguri şi de persoane puşi să facă curăţenie în cimitirele din municipiu

Mai multe persoane care beneficiază de venitul minim garantat, dar şi persoane condamnate pentru săvârşirea unor fapte penale au fost duse să presteze muncă în folosul comunităţii.

Traficanţi de droguri şi de persoane puşi să facă curăţenie în cimitirele din municipiu
Comentează 1

„Poliția Locală Arad s-a asigurat că persoanele condamnate pentru fapte penale şi-au executat munca în folosul comunității! Persoanele au efectuat 1440 de ore de muncă în cadrul Gospodăririi Comunale Arad și Adăpostului de Câini de pe Calea Bodrogului. Aceştia au lucrat la curățenia şi întreținerea cimitirelor care aparțin  domeniului public al municipiului, (Cimitirele  Pomenirea şi Eternitatea)”, scriau pe Facebook, la sfârşitul săptămânii trecute, reprezentanţii Primăriei.

Având în vedere că era vorba despre persoane certate cu legea care au fost puse la muncă, am fost curioşi să aflăm mai multe detalii. Am aflat astfel că indivizii au fost condamnaţi pentru trafic de droguri, trafic de persoane trecere frauduloasă a frontierei şi pentru că au condus sub influenţa alcoolului. „Vorbim despre 12 persoane condamnate care au efectuat munca în folosul comunității. Au fost condamnate pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, trafic de persoane, trecerea frauduloasă a frontierei, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibație alcoolică mai mare de 0,8 g/l etc.”, susţine Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

În ce zone din municipiu s-a mai făcut curăţenie

De menţionat că beneficiarii legii venitului minim garantat au fost duşi să facă curăţenie în mai multe zone ale municipiului, iar persoanele condamnate au muncit şi la Adăpostul de Câini de pe strada Bodrogului.

Începând cu 01.01 2021, un număr de 22 persoane beneficiare ale venitului minim garantat au efectuat în medie 20 de ore de muncă în folosul comunitătii, constând în adunarea de P.E.T.-uri și alte materiale de pe domeniul public al municipiului. Zonele vizate au fost: strada Tarafului, strada Mărului, strada Frumoasă, B-dul N. Titulescu, strada Ilarion Felea, strada Șezătoarei. În urma salubrizării s-au strâns 1.080 de saci de pet-uri și deșeuri menajere. Totodată, un număr de 12 persoane cărora instanța de judecată le-a transformat pedeapsa închisorii în muncă în folosul comunităţii au efectuat un număr de 1.440 de ore de muncă în cadrul Gospodăririi Comunale Arad și Adăpostului de Câini de pe Calea Bodrogului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Arad

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite