Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tot ce trebuie să știți despre salteaua ortopedică

Tot ce trebuie să știți despre salteaua ortopedică
Comentează 0

Un pat confortabil este extrem de important pentru un somn bun și liniștit, iar o componentă crucială a ceea ce face un pat confortabil este salteaua pe care o alegeți.

Probabil că ați răsfoit deja printre câteva zeci de ele, în timp ce încercați să o găsiți pe cea mai potrivită pentru dvs. și, bineînțeles, pentru corpul dvs. Dar știați că o saltea nu poate fi perfectă doar pentru somnul dumneavoastră, ci și pentru sănătatea dumneavoastră?

Da, există saltele care sunt special concepute pentru a răspunde la multitudinea de probleme de sănătate cu care v-ați putea confrunta, în special în ceea ce privește problemele coloanei vertebrale. Un astfel de exemplu este o saltea ortopedică. Dacă vă întrebați ce este și dacă merită să vă cumpărați o saltea Previ ortopedică, citește mai departe pentru a afla mai multe despre ea.

Ce este o saltea ortopedică?

Din termenul în sine, este evident că are legătură cu sănătatea oaselor și cu susținerea acestora. Atunci când este considerată în contextul saltelelor, o saltea Previ ortopedică este o saltea concepută pentru a vă susține oasele și articulațiile osoase și, mai exact, alinierea coloanei vertebrale. Saltelele ortopedice sunt un tip de saltele ferme folosite atunci când trebuie să vă recuperați după o traumă la nivelul coloanei vertebrale sau vă recuperați de probleme cu spatele etc. Este un tip de saltea care este fabricată pentru a oferi o suprafață de dormit mai robustă pentru a oferi un sprijin maxim oaselor și articulațiilor dvs.

Ce avantaje are o saltea ortopedică?

Deși acum știți pentru ce este concepută în primul rând o saltea ortopedică, există și alte aspecte și beneficii ale acesteia pe care trebuie să le cunoașteți.

Domeniul ortopediei are ca scop principal găsirea de soluții la probleme precum durerile de spate și de șold și afecțiunile articulațiilor. De-a lungul anilor, odată cu apariția mai multor tipuri de saltele moderne construite pentru a asigura un confort maxim pentru utilizator, saltelele ortopedice au luat naștere ținând cont de persoanele care suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale și ale spatelui. Dar, pe lângă asta, o saltea Previ ortopedică oferă și o serie de alte câteva beneficii suplimentare.

Iată câteva dintre modalitățile prin care ai putea beneficia de pe urma utilizării uneia:

  • Oferă suport maxim pentru corpul dvs., în timp ce dormiți. O saltea ortopedică are o suprafață relativ mai fermă, asigurându-vă că obțineți exact cantitatea potrivită de efect de susținere, pentru un somn bun. Acest lucru, la rândul său, reduce la minimum disconfortul de a vă răsuci pe parcursul nopții și vă treziți mai odihnit ca niciodată.
  • Distribuția greutății pe o saltea Previ ortopedică este uniformă. Distribuția uniformă a greutății este necesară pentru a preveni acumularea de puncte de presiune în corpul dumneavoastră, în special în zona șoldurilor, a gâtului și a spatelui. Acest lucru vă menține articulațiile sănătoase pe termen lung.
  • Vă menține coloana vertebrală perfect aliniată. Salteaua este proiectată în așa fel încât poziția coloanei vertebrale să fie perfectă în timp ce dormiți, reducând astfel apariția durerilor de spate și a problemelor articulare ale coloanei vertebrale.
  • O saltea Previ ortopedică îmbunătățește circulația sângelui în momentul în care dormiți, menținându-vă postura perfectă. Astfel, vă ajută să fiți mai sănătos în general.

Din ce este făcută o saltea ortopedică?

Pentru a asigura un confort maxim pentru fiecare tip de utilizator și pentru a răspunde la natura specifică a problemelor acestora, saltelele ortopedice sunt de diferite tipuri și pot fi alcătuite din mai multe lucruri și pot avea un număr variabil de straturi de umplutură între ele. Tipurile de umplutură utilizate în cea mai mare parte pentru fabricarea saltelelor ortopedice sunt:

1. Arcuri cu spirală deschisă sau arcuri standard: este un resort înfășurat care se activează atunci când este comprimat și funcționează prin exercitarea unei forțe nete de împingere în ambele direcții orientate în direcția opusă centrului său.

2. Arcurile cu buzunar: șirul de buzunare este un alt tip de arc bobinat care este cusut individual în buzunare separate în saltea. Atunci când sunt comprimate, arcurile lucrează independent unul de celălalt și sunt potrivite mai ales pentru a preveni acumularea de puncte de presiune în corp.

3. Spumă cu memorie: Spuma cu memorie este o spumă de înaltă densitate, cu rezistență scăzută și viscoelastică, care este fabricată din poliuretan combinat cu alte substanțe chimice pentru a-i conferi caracteristicile necesare de a forma celule în aer liber. Spuma cu memorie folosește căldura corpului dumneavoastră astfel încât să se poată înmuia și să se muleze pe forma corpului dvs. Celulele deschise sau buzunarele facilitează mișcarea aerului și vă oferă o ușurare maximă a presiunii.


Scrie un comentariu

trimite