Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Topul firmelor 2015, gala mediului de afaceri arădean

Topul firmelor 2015, gala mediului de afaceri arădean
Comentează 0

Cei mai performanți reprezentanți ai mediului de afaceri arădean au fost recompensați în cadrul celei de-a XXII-a ediții a Topului Județean al Firmelor. Ceremonia, găzduită de Complexul Expo Arad, s-a constituit într-o adevărată gală a excelenței.

Anul acesta, au intrat în competiția menită să-i evidențieze pe cei mai buni dintre cei mai buni, un număr total de 1567 firme care au fost incluse în top, pe domenii de activitate. Ierarhizarea a avut la bază rezultatele economice ale anului 2014 și s-a făcut conform clasamentului furnizat de Camera de Comerț și Industrie a României, în baza unui regulament aplicat unitar, la nivel național. Din totalul societăților comerciale incluse în top, 362 au ocupat locul I, 245, locul al doilea, 195, locul al treilea iar 765 s-au clasat pe pozițiile 4-10. Conform unei tradiții confirmate, în cadrul Topului Firmelor au fost înmânate 94 de Distincții de excelență pentru agenții economici care s-au situat pe locurile 1-3 în ultimii trei ani precum și Trofeul de excelență, acordat celor 194 firme clasate pe locurile 1-3 în topurile din ultimii cinci ani. „Apreciez drept extrem de reușită ediția de anul acesta a Topului firmelor arădene, mai ales în contextul economic cu totul special al județului Arad. Economia arădeană cunoaște în ultimii ani un adevărat reviriment, oglindit prin câteva date statistice extrem de sugestive. Arad a fost anul trecut judeţul cu cea mai mare creştere economică, 5,4%, în condiţiile în care România a înregistrat un nivel pe jumătate, de 2,8%.  Din punct de vedere economic, cifra de afaceri înregistrată în anul 2014 a fost 5,29 miliarde de euro. Salariul mediu brut a fost de 2.201 lei, iar procentul şomajului a fost de 2,6%, sub media calculată la nivel naţional. Ca președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, sunt onorat să reprezint un mediu de afaceri dinamic și prosper care, an de an, dă dovadă de profesionalism și excelență în business, la cele mai înalte cote”, a declarat arh. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. 

Drept dovadă că economia arădeană se află pe un trend ascendent, față de 63 de companii în clasamentul din 2013, în acest an, 162 de companii din județul Arad au reușit performanța de a se regăsi în Topul Național al Firmelor și vor fi premiate în cadrul evenimentului de gală organizat de Camera de Comerț și Industrie a României.

BIROUL DE PRESĂ AL CCIA ARAD

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite