Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Topul de hartie a4 obiectul nelipsit din birouri

Nici un birou nu poate functiona fara a avea un minim necesar de hartie pentru copiator sau pentru imprimanta ce zi de zi este pusa in functiune pentru tiparirea facturilor, contractelor sau a altor documente ce sunt utile pentru o buna functionare a activitatilor.

Topul de hartie a4 obiectul nelipsit din birouri
Comentează 1

Un cost semnificativ si un impact imediat in bugetul de cheltuieli lunare al unei firme il reprezinta hartia A4, aceasta este de diferite calitati si gramaje pentru necesitatile fiecarui departament sau organizatie.

In mod uzual cea mai folosita este hartia de 80 gr/mp, dar odata cu cresterea chetuielilor cu utilitatile si incercarile de reducere a cantitatii de bunuri ce sunt consumate lunar foarte multe firme au inceput sa o incerce si pe cea de 70 gr ce ofera aceleasi avantaje, calitatea fiind imbunatatita constant, doar grosimea acesteia difera, iar pentru documentele interne este solutia optima.

Cu cat folositi mai mult un tip de hartie cu o greutate mai mica, cu atat este mai eficienta pentru mediu, deoarece se utilizeaza mai putina energie si materie prima decat pentru una standard, iar cheltuielile companiilor pot scadea, deoarece pretul acesteia este unul mai mic.

Hartia pentru imprimante cu jet de cerneala vs cea laser.

Atunci cand vorbim de alegerea unui tip de hartie potrivit pentru dispozitivul nostru trebuie sa luam in calcul mai multe caracteristici ale acestora pentru a proteja in acelasi timp si imprimanta si a-i prelungii durata de utilizare, in acest caz totul se refera la puterea de absorbtie si tehnologia folosita pentru imprimare. Aceste detalii sunt specificate si pe ambalaj prin diferite pictograme, cea pentru inkjet este pregatita special pentru o absorbtie puternica

Conceputa pentru imprimarea laser este speciala pentru a rezista la caldura ridicata, deoarece acestea folosesc pulberea unui toner pentru a putea imprima alb-negru, iar rolele din interior au rolul de a topii pulberea pe pagina si produce aparitia textului.

Este indicat sa urmariti specificatiile fiecarui aparat pentru a utiliza hartia ce corespunde, aceasta ajuta la producerea imaginilor si a fotocopiilor de calitate, desi nu ar trebuii sa le inversati in copiatoare necompatibile, puteti opta pentru o hartie a4 multifunctionala ce este folosita intr-o varietate de scopuri fiind conceputa pentru a rezista rigorilor ambelor aparate.

Istoric prima hartie aparuta a fost cea numita generic de scris confectionata la inceputuri din bumbac pe care erau inscrise diverse informatii sau legi. Aceasta are in general o greutate ce variaza intre 50-60 gr/mp, iar in ziua de astazi nu mai este atat de populara din cauza pretului mult mai crescut fata de cea de copiator.

Caracteristici generale :

Cartonul pentru printare este mai gros decat orice alt tip de hartie standard, poate varia de la noua zeci la treisute de grame, si este potrivit pentru brosuri, carti de vizita sau coperti pentru diferite lucrari.

Hartia de copiator este mai subtire si evident mai ieftina decat cea pentru copiatoare color, aceasta se diferentiaza si prin lumina care penetreaza foaia, este indicata pentru cantitati mari de printuri in special cele monocolore, pentru redarea de imagini trebuie sa optati pentru cea groasa, va lasa un aspect placut puternic, usor luminos si este ideal pentru redarea clara a culorilor.

Pentru redactarea contractelor sau a actelor oficiale este recomandata utilizarea unui top de hartie de calitate superioara ce este clasificat in functi de intensitatea ce o ofera A sau B, acestea confera calitate si profesionalism, iar absorbtia cernelii va fii una optima reda un contrast puternic intre negrul scrisului si albul impecabil al acesteia.

Alegerea de hartie reciclata sustenabila pentru mediul inconjurator.

Pentru a proteja mediul inconjurator cea reciclata reprezinta o optiune sigura de sustenabilitate, chiar daca nu indeplineste normele si cerintele de alb ale anumitor utilizatori este recomandata pe termen lung, iar in cele din urma va aduna o cota cat mai mare de piata.

Procesul de fabricare este unul simplificat, iar materia prima provine din materiale de preconsum si postconsum, adica cele ce nu mai pot fi utilizate in forma lor initiala fiind ramase dintr-un proces ulterior de fabricatie, iar cele din urma, sunt materii folosite de catre oameni si companii colectate in scopul reciclarii. De aceea va avea intotdeauna nuante de grii combinate cu alb, deoarece nu este trecuta prin procese chimice complexe culoare nu poate fi imbunatatita.

Chiar daca este unul dintre cele mai comune obiecte la birou, folosirea de hartia este mai complexa decat va puteti imagina si implica majoritatea activitatilor pe care le facem, fie ca este vorba de imprimarea unei facturi, a fotografiilor sau a cursurilor pentru facultate si face parte din viata noastra de zi cu zi.


Scrie un comentariu

trimite