Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Top 7 beneficii mentale ale sportului

Deja știi că o viață sportivă activă are beneficii vizibile asupra sănătății tale fizice. Mai avem  însă, o veste foarte bună pentru tine! În ultimii ani, cercetările au descoperit influența foarte pozitivă pe care activitățile sportive o au asupra sănătății tale mentale.

Top 7 beneficii mentale ale sportului
Comentează 0

Care sunt cele mai importante beneficii mentale pe care le obții prin sport?

1. Sportul îți îmbunătățește starea de spirit

Vrei să fii mai fericit și mai relaxat? Implică-te în activități sportive. Fie că faci un sport, mergi la sala de fitness, alergi prin parc sau mergi pe jos în ritm alert, activitatea fizică îți va genera o stare de relaxare și fericire. Pentru alegerea accesorilor vestimentare sportive potrivite poti accesa acest link https://www.fashiondays.ro/g/nike unde gasesti o serie de articole sportive pentru sportul tau preferat.

2. Sportul îți crește puterea de concentrare

Activitatea fizică regulată te ajută să îți păstrezi abilitățile mentale cheie pe măsură ce îmbătrânești: gândirea critică, învățarea și folosirea unei bune judecăți. Este deosebit de util să faci un amestec de activități aerobice și de rezistență musculară. Participarea la acest tip de activități de trei până la cinci ori pe săptămână timp de cel puțin 30 de minute îți poate oferi aceste beneficii minunate pentru sănătatea ta mintală.

3. Sportul îți reduce nivelul de stres

Când ești activ fizic, mintea ta este distrasă de la stresul cotidian. Acest lucru te poate ajuta să eviți gândurile negative. Exercițiile fizice reduc nivelul hormonilor de stres din corpul tau și stimulează producția de endorfine. Astfel, te vei simți mai relaxat și mai optimist după un antrenament greu.

4. Sportul îți îmbunănătățește calitatea somnului

Sportul și alte forme de activitate fizică îți îmbunătățesc calitatea somnului. Vei adormi mai repede și vei avea un somn mai adânc. Un somn bun îți poate îmbunătăți perspectiva mentală și starea de spirit în ziua următoare. Trebuie să ai însă grijă să nu faci sport seara târziu deoarece vei fi prea energic și nu vei putea adormi.

5. Sportul te ajută să ai o siluetă de invidiat, cu o greutate optimă pentru sănătatea ta

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor recomandă cu încredere sportul drept o modalitate sănătoasă de a îți menține greutatea. Sporturile individuale, cum ar fi atletismul, ciclismul și halterele, sunt modalități deosebit de eficiente de a arde calorii și de a-ți crește masa musculară.  Menținerea unui nivel de greutate recomandat reduce probabilitatea de a dezvolta diabet, colesterol ridicat și hipertensiune arterială.

6. Sportul îți crește încrederea în tine

Sportul îți poate stimula încrederea și îți poate îmbunătăți stima de sine. Pe măsură ce puterea, abilitățile și rezistența ta cresc în jocul de sport, imaginea ta despre tine se va îmbunătăți și ea.

7. Sportul îți dezvoltă calități de lider

Sporturile de echipă precum fotbalul, baseball-ul și baschetul generează trăsăturile de conducere. Din cauza oportunității de a te antrena, încerca, câștiga sau pierde împreună, oamenii implicați în sport sunt în mod natural mai înclinați să adopte o „mentalitate de echipă” la locul de muncă și în situații sociale.

Pentru practicarea sportului de echipa preferat ai nevoie de un echipament sportive pe masura. Nu fă rabat la calitatea executării antrenamentelor sportive! Simte-te 100% confortabil cu pantofii sport pentru barbati Nike!     

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite