Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Top 3 cele mai populare metode de a prepara cafeaua

Comentează 0

Băutul cafelei este un obicei foarte comun pentru majoritatea oamenilor. Este ca un ritual de începere a zilei, iar cafeaua în sine are beneficii pentru creier, ajutându-l să se pună în funcțiune. Totuși, prea multe cafele băute pot avea consecințe asupra sănătății tale. Cel mai bine este să experimentezi. Încearcă mai multe variante, ca mai apoi să rămâi la cantitatea cu care te simți bine.

Sunt băutori de cafea care își cumpără băutura înainte de muncă, de la cafeneaua preferată și alții care și-o prepară acasă, cum vor ei. Acest articol este dedicat categoriei care preferă să bea cafeaua făcută de ei, acasă. Vrem să te informăm cu privire la 3 dintre cele mai populare metode de preparat cafeaua.

1.  Capsule Dolce Gusto

Capsulele Dolce Gusto sunt o varianta foarte convenabilă de preparare. Nu trebuie să pierzi timpul cu măcinarea sau cu prepararea. Capsula este ușor de folosit. Doar trebuie introdusă în aparat, iar la o apăsare de buton, cafeaua este pregătită. De asemenea, atunci când folosești capsule Dolce Gusto îți ușurezi dimineața, deoarece faci economie de timp. Capsulele nu lasă mizerie. În urma folosirii doar trebuie să iei capsula goală și să o arunci la gunoi.

Cafeaua din capsule rămâne proaspătă o lungă perioadă de timp, așadar aroma cafelei rămâne aceeași. Cel mai mare avantaj al acestor capsule este diversitatea. În funcție de ce cafea preferi, poți să cumperi capsule Dolce Gusto de acel tip. Există o varietate de tipuri și arome care sunt disponibile sub formă de capsule, așadar poți experimenta până găsești cafeaua favorită.

Aparatele care funcționează pe bază de capsule oferă opțiunea de a seta intensitatea cafelei prin reglarea cantității de apă cu care se prepară. Fiecare capsulă este marcată cu un gradaj, iar butonul de intensitate de pe aparat trebuie setat în conformitate cu simbolul de pe capsulă. Bineînțeles, poți să setezi butonul după propriul plac, însă cafeaua va avea alt gust.

2. Cafea măcinată sau boabe

Există un aparat special pentru aceste tipuri de cafea. Fie că preferi cafeaua gata măcinată sau vrei să o macini acasă, ambele tipuri trebuie cumpărate. Cu privire la acest aspect ai două opțiuni: poți să cumperi cafea de specialitate, pentru arome mai speciale sau poți cumpăra cafea din supermarket și să experimentezi. La fel ca în cazul capsulelor, trebuie să încerci mai multe tipuri de cafea, pentru a afla care e favoritul tău. Totuși, cafeaua măcinată sau boabe îți oferă mai multă libertate în ceea ce privește modul de preparare. Te poți juca cu cantitatea de apă pe care o folosești. Poți să încerci mai multe tipuri de lapte și diferite cantități de cafea pentru fiecare porție.

Cafeaua măcinată la aparat este o opțiune foarte convenabilă de a face cafea acasă. Procesul este simplu, rapid și poate să îți completeze  rutina zilnică. De asemenea, ai mai mult control asupra băuturii, deoarece gradul de măcinare și calitatea boabelor folosite schimbă complet gustul. Există și opțiunea de cafea decofeinizata, pentru persoanele care sunt intolerante la cofeină, dar iubesc gustul cafelei.

3. Cafea la ibric

Prepararea cafelei la ibric este o metodă mai clasică. Totuși, este încă o metodă populară deoarece oferă băuturii un gust puternic și bogat. Procesul de preparare este simplu și rapid. Trebuie doar să pui cafeaua măcinată în ibric, adaugi apă și lași să fiarbă încet până iese spumă. Principalul avantaj al cafelei la ibric este faptul că nu ai nevoie de echipament special pentru a prepara cafea gustoasă. Celelalte două tipuri menționate necesită un aparat aferent, de aceea sunt opțiuni mai costisitoare.

Cafeaua la ibric oferă și un grad de flexibilitate ridicat, deoarece atât timp cât ai o sursă de foc, apă, cafea și dispozitivul în sine, poți face cafea oriunde.

Cafeaua este o băutură foarte populară. Totuși, pentru a te putea bucura la maxim de gustul ei, trebuie preparată corespunzător. Din variantele precizate în articol, alege varianta cea mai potrivită pentru tine și servește o cafea cu adevărat gustoasă.


Scrie un comentariu

trimite