Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Top 10 cele mai bune remedii naturale pentru DURERILE DE DINȚI. Îți "iau durerea cu mâna"

O clătire regulată cu apă sărată și aplicarea unei comprese reci pot remedia, de obicei, iritațiile minore, dar durerile de dinți mai grave pot necesita intervenția unui dentist. De asemenea, ar trebui să discutați cu stomatologul înainte de a utiliza oricare dintre următoarele remedii dacă sunteți însărcinată, alăptați sau aveți orice afecțiune care ar putea fi afectată de ingrediente din plante.

Top 10 cele mai bune remedii naturale pentru DURERILE DE DINȚI. Îți
Comentează 0

1. Clătire cu apă sărată

Pentru mulți oameni, o clătire cu apă sărată este un tratament eficient pentru a scăpa de durerile de dinți. Apa sărată este un dezinfectant natural și poate ajuta la slăbirea particulelor de alimente și a resturilor care pot fi blocate între dinți.

Tratarea unei dureri de dinți cu apă sărată poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației și la vindecarea oricăror răni bucale. Pentru a utiliza această abordare, amestecați 1/2 linguriță (linguriță) de sare într-un pahar cu apă caldă și folosiți-l ca apă de gură.

2. Clătire cu peroxid de hidrogen

O clătire cu peroxid de hidrogen poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerii și a inflamației. Pe lângă uciderea bacteriilor, peroxidul de hidrogen poate reduce placa și vindeca gingiile care sângerează.

Asigurați-vă că diluați corespunzător peroxidul de hidrogen. Pentru a face acest lucru, amestecați 3% peroxid de hidrogen cu părți egale de apă și utilizați-l ca apă de gură. Nu-l înghiți, scriu cei de la healthline.com.

3. Compresă rece

Puteți folosi o compresă rece pentru a calma orice durere pe care o experimentați, mai ales dacă este vorba despre o durere de dinți. Când aplicați o compresă rece, aceasta face ca vasele de sânge din zonă să se îngusteze. Și, astfel, durerea devine mai puțin severă. Frigul poate reduce, de asemenea, orice umflare și inflamație. Pentru a utiliza această abordare, țineți o pungă de gheață înfășurată în prosop pe zona afectată timp de 20 de minute. Puteți repeta acest lucru la fiecare câteva ore.

4. Pliculețe de ceai de mentă

Pliculețele de ceai de mentă pot fi folosite pentru a amorți durerea și pentru a calma gingiile sensibile. Lăsați un pliculeț de ceai folosit să se răcească puțin înainte de a-l aplica pe zona afectata. Ar trebui să fie încă puțin cald atunci când îl veți utiliza.

De asemenea, puteți folosi această metodă pentru a răci, mai degrabă decât a încălzi, zona. Pentru a face acest lucru, puneți un pliculeț de ceai uzat în congelator. timp de câteva minute, pentru a-l răci și apoi aplicați punga pe dinte. 

5. Usturoiul

De mii de ani, usturoiul a fost recunoscut și folosit pentru proprietățile sale medicinale. De asemenea, are proprietăți antibacteriene. Nu numai că poate ucide bacteriile dăunătoare care cauzează placa dentară, dar poate acționa și ca un calmant al durerii.

Pentru a folosi usturoiul pentru o durere de dinți, zdrobiți un cățel de usturoi pentru a crea o pastă și aplicați-o pe zona afectată. Poate doriți să adăugați puțină sare. Alternativ, puteți mesteca încet un cățel de usturoi proaspăt.

6. Extract de vanilie

Extractul de vanilie conține alcool, care poate ajuta la amorțirea durerii. Proprietățile sale antioxidante dovedite îl fac, de asemenea, un vindecător eficient. Doar asigurați-vă că utilizați vanilie adevărată, mai degrabă decât imitație de vanilie.

Pentru a utiliza acest remediu, tamponați o cantitate mică de extract de vanilie pe deget sau pe o minge de bumbac. Aplicați-l direct pe zona afectată de câteva ori pe zi.

7. Cuișoare

Cuișoarele au fost folosite pentru a trata durerile de dinți de-a lungul istoriei. Uleiul poate amorți, în mod eficient, durerea, și poate reduce inflamația. Conține eugenol, care este un antiseptic natural, scriu cei de la sfatnaturist.ro.

Pentru a utiliza această abordare, diluați uleiul de cuișoare cu un alt ulei, cum ar fi uleiul de floarea soarelui sau de jojoba. Utilizați un raport de aproximativ 15 picături de ulei de cuișoare la o uncie de ulei purtător, conform Asociației Naționale de Aromaterapie Holistică.

Apoi, tamponați o cantitate mică de ulei diluat pe o minge de bumbac și aplicați-o pe zona afectată de câteva ori pe zi. De asemenea, puteți adăuga o picătură de ulei de cuișoare într-un pahar mic de apă și puteți face o apă de gură.

8. Frunze de guava

Frunzele de guava au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la vindecarea rănilor. De asemenea, au activitate antimicrobiană care poate ajuta la îngrijirea bucală. Pentru a utiliza acest remediu, mestecați frunze proaspete de guava sau adăugați frunze de guava zdrobite în apă clocotită pentru a face o apă de gură.

9. Iarbă de grâu

Iarba de grâu are nenumărate proprietăți vindecătoare, cum ar fi proprietăți antiinflamatoare și de stimulare a sistemului imunitar. Conține mulți nutrienți, inclusiv un conținut ridicat de clorofilă, care ajută la combaterea bacteriilor. Puteți bea iarbă de grâu sau o puteți folosi ca apă de gură.

10. Cimbru

Cimbrul are, de asemenea, proprietăți puternice antibacteriene și antioxidante, care pot ajuta la tratarea durerilor de dinți. Poate ajuta chiar și la combaterea bacteriilor care contribuie la apariția cariilor dentare. Pentru a-l utiliza, diluați uleiul esențial de cimbru cu un ulei de floarea soarelui și apoi aplicați-l pe zona afectată. De asemenea, puteți adăuga o picătură de ulei într-un pahar mic de apă și puteți face o apă de gură.

Sursă text: Click.ro


Scrie un comentariu

trimite