Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ne iau timișorenii elicopterul SMURD? Țolea susține că aparatul de zbor îi va ”deservi” în continuare pe arădeni

Presa timișoreană scrie că elicopterul SMURD va fi mutat de la Arad în orașul de pe Bega. Informațiile l-au făcut pe președintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, să reacționeze printr-un comunicat de presă, ce nu ne convinge însă de faptul că aparatul de zbor va rămâne în baza de la aeroport.

Ne iau timișorenii elicopterul SMURD? Țolea susține că aparatul de zbor îi va ”deservi” în continuare pe arădeni
Comentează 1

„Doresc să-i asigur pe cetăţenii judeţului Arad că elicopterul SMURD va deservi în continuare sistemul de sănătate arădean. Fac această precizare pentru a infirma zvonurile şi atacurile din aceste zile, care «dau» ca şi plecat acest elicopter”, afirmă Ţolea.

Elicopterul aparţine de Ministerul de Interne şi asigură intervenţiile de urgenţă necesare zonei de vest a ţării, mai precis judeţele Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Sălaș şi Timiş.

Aparatul de zbor îşi are baza la Aeroportul Arad, iar cadrul medical este asigurat de judeţele Arad, Bihor şi Timiş.

„Noi am asigurat de la bun început toate condiţiile necesare desfăşurării serviciului medical de urgenţă cu ajutorul elicopterului. Aici mă refer la investiţia iniţială, dar şi la eforturile financiare constante, pentru ca echipajul mixt, atât cadrele medicale, cât şi piloţii, să aibă toate condiţiile necesare. Elicopterul nu este al Aradului, al Timişului, ci al Ministerului de Interne, iar menirea lui este una medicală, nu politică sau jurnalistică”, a completat Adrian Ţolea.

Pentru a susține idee că Aradul oferă un cadru optim pentru elicopterul SMURD, Adrian Ţolea mai precizează că „activitatea Aeroportului Arad, cât şi condiţiile aeronautice oferite, se vor îmbunătăţi simţitor odată cu darea în folosinţă a noii aerogări, modernizată după standarde care să perimtă accesarea mai multor curse, interne şi internaţionale”.

Cu toate acestea, Țolea nu oferit nicio asigurare că elicopterul nu va fi pierdut de Arad, după cum susține omologul său din Timiș.

Iată ce declara presei președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin: „Avem promisiunea că elicopterul va fi adus acasă de la Arad. Am făcut pista, urmează să facem și celalalte amenajări pentru parcare și garare pentru elicopter (…) Pista era în amenajare, dar era improprie, a fost în amenajare și continuă. Trebuie făcute omologări, ca să fie în regulă. Va rămâne aceeași pistă, iar după ce mutăm gardul vom avea suficient spațiu și pentru stația de alimentare și pentru garaj. În momentul în care noi vom elibera zona, ca să nu fie probleme la aterizare și la decolare și vom reuși să primim avizele pentru tot, putem primi elicopterul“.

Până acum, autoritățile arădene nu au fost nici pe de parte atât de convingătoare precum cele din Timiș.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite