Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tinerii din Vinga sar în ajutorul comunităţii locale

Mai mulţi tineri din Vinga vin în sprijinul comunităţii locale, făcând voluntariat pentru cei greu încercaţi în această perioadă. Tinerii sunt zilnic pe teren şi pregătiţi să răspundă oricărui apel de ajutor. 

Tinerii din Vinga sar în ajutorul comunităţii locale
Comentează 0

"În urmă cu două săptămâni în plină pandemie datorită virusului COVID 19 și agravarea situației la nivel național și județean în mod alarmant, grupul  #TineriicuInițiativă din Vinga au luat hotărârea de a se implica activ și a veni în ajutorul persoanelor cu vârsta peste 65 ani. La început ne-am ocupat doar de partea de cumpărarea de alimente şi medicamente  a persoanelor care nu puteau să se deplaseze ,având un număr inițial de 19 persoane vârstnice, ulterior pe zi ce trecea numărul acesta s-a triplat, azi având un număr de 60 de persoane cărora le asigurăm minimul necesar unui trai decent. Atenția noastră a fost pentru toate cele trei sate, Vinga, Mănăștur şi Mailat, străbătând întreaga comună zilnic de la un capăt la celalalt în mod voluntar și din inițiativa de a fi aproape de persoanele care au nevoie de sprijinul nostru", ne-au declarat doi dintre inițiatorii acestui proiect, Gică Daniel și Popovici Cosmin.

"Acest proiect a fost sustinut de întreaga comunitate locală, începând cu domnul primar Negrei Ioan, până la persoanele fizice și juridice care au donat alimente pentru asigurarea traiului necesar zilnic persoanelor în cauză. Întreg proiectul se află sub egida Asociației Centru Socio Educațional Vinga care este și sediul voluntarilor și locul de unde pleacă pachetele către nevoiași în fiecare zi, pachete atent pregătite și în mod echitabil pentru fiecare persoană. Deoarece ne aflăm în pragul Sărbătoriilor Pascale venim și în sprijinul famililor și copiilor pentru care dorim să aducem un zâmbet de bucurie și fericire cu jucării și dulciuri din partea noastra. Avem convingerea că donațiile vor continua, le așteptăm în continuare în fiecare zi la sediul asociației ,și doar împreuna cu voi putem să aducem bucuria pe fața celor mici și liniștea persoanelor vârstnice care așteaptă un suflet sa le calce pragul",  ne-a transmis președintele Asociației Centru Socio Educațional Vinga, Ciocan Cristian.

"Doresc să mulțumesc din partea Administrației Locale și a întregii comunități acestor tineri pentru implicare, devotament și spirit civic,pentru efortul depus și inițiativa de a fi alături de oameni în această perioadă  grea pe care o trăim cu toții. Suntem o comunitate unită și doar împreună  putem trece cu bine peste tot ceea ce ne așteaptă, trebuie să respectăm ordonanțele militare aflate în vigoare și recomandările instituțiilor abilitate. La nivel local am dispus toate măsurile pentru prevenirea răspândirii acestui virus, săptămânal dezinfectăm străzile din comună, piața agroalimentară, am oferit maști tuturor persoanelor aflate în imposibilitate de a-și cumpăra, suntem alături de oameni și între oameni zi de zi , deoarece pentru noi contează cu adevărat siguranța și sănătatea fiecărui cetățean", ne-a declarat primarul Comunei Vinga, Negrei Ioan. 

Galerie foto (5)


Scrie un comentariu

trimite