Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Terminal de gaze naturale lichefiate la Marea Neagră; a fost semnat un acord între Romgaz și SOCAR

Romgaz și SOCAR au semnat miercuri un memorandum pentru dezvoltarea unui terminal de gaze naturale lichefiate la Marea Neagră, cu finanțarea comună a României și Azerbaidjanului, scrie adevarul.ro.

Terminal de gaze naturale lichefiate la Marea Neagră; a fost semnat un acord între Romgaz și SOCAR
Comentează 0

Premierul Nicolae Ciucă a participat miercuri la Palatul Victoria alături de Mikayil Jabbarov, ministrul Economiei, şi Parviz Shahbazov, ministrul Energiei din Republica Azerbaidjan, precum şi de ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, la semnarea unui memorandum între compania azeră SOCAR şi ROMGAZ privind realizarea unei investiţii comune într-o facilitate de gaz natural lichefiat la Marea Neagră.

Prin acest Memorandum de Înțelegere cele două companii oficializează intenția lor de a explora oportunitățile de dezvoltare în comun a unui proiect de gaze naturale lichefiate la Marea Neagră, se arată într-un raport trimis Bursei de Valori București.

Potrivitg acestuia, proiectul ar consta într-un terminal de lichefiere a gazelor naturale şi un terminal de regazeificare precum și alte instalații și facilități necesare în scopul transportului de gaze din zona caspică în România.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: gov.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite