Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Teodora Ciunta a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru trafic de influență

În urma condamnării, Teodora Ciunta, fostă angajată a Primăriei Arad, are mai multe drepturi care i-au fost interzise și noi obligații. Ea a fost condamnată de judecătorii Tribunalului Arad la doi ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani, pentru trafic de influență. Sentința Tribunalului Arad a fost pronunțată astăzi și este cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.

Teodora Ciunta a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru trafic de influență
Comentează 0

Tribunalul Arad „dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 2 ani închisoare, pe un termen de supraveghere de 4 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit în condiţiile art. 92 Cod penal.

În temeiul dispoziţiilor art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Arad la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.94 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art.93 alin.1 lit.c)-e) Cod penal, se comunică Serviciului de Probaţiune Arad.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpata Ciunta Teodora va executa obligaţia de a frecventa unul din programele de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul dispoziţiilor art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Ciunta Teodora va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local al oraşului Curtici sau a Consiliului Local al comunei Macea pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare”. 

Potrivit DNA, inculpata ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 108.500 euro din care ar fi primit 78.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale, în cadrul Penitenciarului Arad, în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac ori în cadrul formațiunii de poliție de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara; obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului. În contextul menționat mai sus, la data de 6 februarie 2023, inculpata ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 25.000 de lei, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital. 


Scrie un comentariu

trimite