Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Filmul” tentativei de omor de la Astra Vagoane

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au detaliat circumstanțele în care a avut loc tentativa de omor de le Astra Vagoane din data de 14 august 2022.

„Filmul” tentativei de omor de la Astra Vagoane
Comentează 0

La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se efectuează cercetări faţă de un suspect de cetăţenie vietnameză privind săvârşirea infracţiunii de  tentativă de omor.

Persoana vătămată H.V.D. şi suspectul N.D.V sunt cetăţeni vietnamezi şi se află în România, fiind angajaţi la SC Astra Vagoane Călători SA , cu sediul în municipiul Arad. Persoana vătămată şi suspectul locuiesc în camere diferite în spaţiul de cazare deţinut de SC Metalcomp SA, în municipiul Arad, strada Câmpul Liniştii.

În seara zilei de 14.08.2022, în timp ce persoana vătămată se afla în camera sa, la un moment dat a primit vizita  suspectului care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi i-a cerut persoanei vătămate să consume băuturi alcoolice împreună. Persoana vătămată l-a refuzat , iar între cei doi a început un conflict fizic, suspectul lovind persoana vătămată cu pumnul în zona feţei, după care a părăsit  camera persoanei vătămate. După aproximativ 5 minute suspectul s-a întors şi, fără a mai spune altceva, a lovit persoana vătămată cu un cuţit cu lama de aproximativ 10 cm în zona abdominală, moment în care au intervenit 2 cetăţeni vietnamezi, cazaţi la aceeaşi adresă, care l-au oprit.

În urma loviturii  primite cu cuţitul, persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale în noaptea de 14/15.08.2022. Din cuprinsul raportului preliminar de constatare medico-legală rezultă că viaţa cetăţeanului vietnamez a fost pusă în pericol, necesitând 25-30 zile îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii.

La data de 15.08.2022 suspectul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă  pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmărirea penală continuă.


Scrie un comentariu

trimite